Naturvård för torpare : en guide och inspirationsbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2017-03-24
Upplaga
1
Förlag
Melica Media
Medarbetare
Bydén, Stefan (form) / Hagman, Tore (foto)
Dimensioner
256 x 240 x 28 mm
Vikt
1535 g
ISBN
9789185627097
Naturvård för torpare : en guide och inspirationsbok (inbunden)

Naturvård för torpare : en guide och inspirationsbok

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-03-24
420
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok är full med inspiration, råd och tips om hur du kan gynna allt från gamla växtsorter till småfåglar och fladdermöss. En vacker guide med pedagogiska illustrationer och undersköna foton av Tore Hagman. Förord av Stefan Edman.

Naturvård för torpare är både en vacker inspirationsbok för fåtöljen framför brasan och en initierad och pedagogisk guidebok för den vars gröna fingrar börjat klia för att ta itu med praktiska åtgärder för att gynna mångfalden kring knutarna. Boken utgår visserligen från gamla torpmiljöer och ett helt kapitel ägnas åt torpens historia, men den är lika väl ämnad för var och en med ett hus på landet. Kapitelrubrikerna säger en del om både ton och innehåll:

- En glänta i ett skogsklätt land - om människans roll för mångfalden. - Av gläntan är du kommen - om mångfaldens roll för människan.

- Hur uppkom min glänta? -om hur historien berättas av stenrösen, hus och blommor. - Jord klimat och landskap. - Konsten att skapa en äng. - Gräsmattor. - Vård av träd och buskar. - Hyr en ko! - Vatten. -Hus, holkar, hien och andra sköna hem. Torpets odlade växter.

De olika temana fördjupas också av fem hemma-hos-reportage hos människor som tagit sig an sin torpnatur på olika sätt.

I förordet skriver Stefan Edman: "Kära läsare, nu har du hittat in i en härlig bok! En skildring av de kronjuveler i det svenska landskapet som undr århundraden skapats av människan och Vår Herre i nära samspel. Och, inte minst, en bok om hur vi ska sköta dem så att de kan behålla blomsterprakten, insektssurr, dofter och vördnadsfulla gamla träd."

Förutom de stundom undersköna fotona av Tore Hagman är boken rikt illustrerad med pedagogiska figurer av Calle Bergil. Bland annat finns teckningar av en mängd av de signalarter som visar att här finns gamla värdefulla ängs- eller betesmarker. Boken avslutas med utförliga listor med förslag på växter som kan gynna mångfalden, samt med ordlistor, noter och vidare lästips.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Naturvård för torpare : en guide och inspirationsbok
  2. +
  3. Naturligtvis : biologisk mångfald i din trädgård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Naturligtvis : biologisk mångfald i din trädgård av Justine Lagache (häftad).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Naturvård för torpare : en guide och inspirationsbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vårda marken runt ditt torp
    Anders Hägglin, 18 maj 2017

    Naturvård för torpare ger dig inte bara tips och instruktioner om hur marken alldeles nära och marken runt omkring ditt torp, kan utvecklas och vidmakthållas, det ger dig också lust och incitament att göra det.

Visa alla 1 recensioner