Sagan om den lilla farbrorn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2010-03-02
Förlag
Karneval förlag
Illustratör/Fotograf
Eva Eriksson
Dimensioner
217 x 170 x 18 mm
Vikt
200 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185703470

Sagan om den lilla farbrorn

(15 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-03-02
148
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det var en gång en liten farbror. Det var en mycket ensam liten farbror. Ingen brydde sig om honom fast han var snäll. De tyckte han var för liten. Och så tyckte de han såg för dum ut."

Så börjar Barbro Lindgrens klassiska Sagan om den lilla farbrorn, som Karneval nu ger ut på nytt - med nya illustrationer av Eva Eriksson!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sagan om den lilla farbrorn
 2. +
 3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sagan om den lilla farbrorn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker bok om vänskap!

  En klassisk barnbok om att vänskap kan se olika ut; men betyda Väldigt, Väldigt mycket!

  Vi får träffa en liten farbror som känner sig väldigt ensam; människor som befinner sig runt farbrorn är elaka mot honom och lägger bl.a. krokben för honom. En dag får farbrorn nog och han sätter upp en annons om att han vill ha en vän. Frågan är om han lyckas?

  En fin bok som ger en tankeställare!

 2. En underbar bok.
  Kärstin Hultman, 27 september 2021

  Man blir berörd in i hjärterötterna, när man läser om den lille farbrorn och hans ensamhet och mod. Jag har läst boken hundratals gånger för mina barn, barnbarn och elever i skolan. Alla barn blir tagna av den vackra berättelsen om den lille farbrorn, som till slut fick en vän.

 3. Vacker
  Annika, 8 januari 2021

  Så vacker bok. Både text och bild. Tycker om att läsa den för barnen och de tycker om den också.

 4. Att ha en verklig vän
  Märta Vivi Anne Attermo, 7 november 2017

  Den är mycket fin. Den upptar ensamheten på ett så bra sätt. Jag har använt den i min lågstadieklass, både för att läsa högt ur den, och för att barnen själva ska kunna läsa den i klassbiblioteket. Rekommenderas varmt!

 5. Nya vackra bilder.
  Henry Ståhle, 9 mars 2017

  Eva Erikssons nya illustrationer äger mitt hjärta, liksom denna klassiker i barnboksvärlden. Boken måste finnas längst fram i varje barnboksbibliotek.

 6. Fantastisk
  Olov Häggmark, 9 februari 2015

  En alldeles underbar liten saga. En av Barbros bästa. Ett måste i bokhyllan. Gillar man inte denna så har man ett hjärta av sten.

 7. bästa lilla barnboken!
  Susanne, 14 augusti 2010

  Det är en liten bok om att känna sig ensam, om behovet av vänner och om att man kan vara tre och leka. Den är en berättelse om kärleken till djur, om att man har känslor även när man är vuxen. En bok om hur elakt det är att retas och mobba andra, om vänskap över generationsgränserna. Ja Herre Gud! Man lär sig till och med att räkna när man läser Sagan om den lilla farbrorn.

  Ni förstår ju att detta mästerverk är flerbottnat och har ett djup som vida överstiger den vanliga barnboken. H... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Barbro Lindgren