Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2009-06-17
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
178 x 110 x 29 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789186067021
Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund (pocket)

Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund

(45 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2009-06-17
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1938. Genom ett grönskande landskap susar en amerikansk lyxbil fram i hög fart. Bakom ratten sitter restaurangdirektör Kurt Haijby, på väg mot sin senaste investering, slottet Trystorp i Närke. Han gläder sig åt att äntligen kunna förverkliga sina drömmar; allt har blivit möjligt tack vare de generösa utbetalningarna från hovet.

Vad ingen vet är att Kurt har ett förbjudet förhållande med kungen, Gustaf V, och att det är denna relation som tillåter honom att leva i lyx. Och inte ens Kurt själv förstår vilket ont blod hela historien väcker i maktens korridorer. Rädslan för att den fruktansvärda hemligheten skall läcka ut är stor. Sin värsta fiende har Kurt Haijby i den mäktige överståthållaren, vars intrigspel efter ett par decennier slutligen får honom på fall: på 1950-talet åtalas Haijby för utpressning och hans öde är därmed beseglat.

Vem var då denne Kurt Haijby, som fått ge namn åt en av de största skandalerna i Sverige på 1900-talet? Han var en enkel Söderkis som dock var förutbestämd att leva ett dramatiskt och äventyrligt liv, med de mest högtflygande mål och med en förunderlig förmåga att dupera alla, inte minst sig själv. Han lyckades charma sig in i de allra förnämaste kretsarna och fick för en tid leva ett förtrollat liv. Allt skulle bli honom givet. Och allt skulle tagas från honom igen.

Detta är den fullständigt osannolika sannsagan om Kurt Haijby.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund
 2. +
 3. Mördaren i folkhemmet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mördaren i folkhemmet av Ebervall & Samuelson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ers Majestäts olycklige Kurt : en roman med verklighetsbakgrund. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant historiebeskrivning
  Rolf, 2 november 2020

  Bra och intressant sätt att levandegöra en bit svensk historia. Avdelningen med foton och faktadokument i slutet av boken kunde gärna fått vara lite större.

 2. Fascinerande berättelse!
  Lena Annicka Bergqvist, 3 september 2019

  Jag hade precis läst boken om Fröken Florence Stephens på Huseby och ville läsa mer av författarna till den boken. Historien om Kurt Haijby i boken "Ers Majestäts olycklige Kurt" är verkligen fascinerande, hur kunde detta ske? Fantastisk historia som inte lämnar en oberörd. Jag kunde inte släppa boken och när den var slut ville jag läsa mer så jag kommer nog att beställa fler böcker av författarna Ebervall och Samuelson.

 3. Trivsam och tankeväckande historielektion
  Eva, 9 september 2014

  Advokatparet Ebervall & Samuelsons historiska roman om den olycklige fifflaren (och möjligtvis också pedofilen) Kurt Haijby, som nästlade in sig hos Sveriges kung Gustav V, intar en framskjutande plats i min boksamling. Koncentrerat, välskrivet och rakt på sak hamnar läsaren i en häpnadsväckande historia med förgreningar i krigstidens Tyskland, märkliga kungafester på Djurgården i Stockholm, utpressning och indragna sprittillstånd.

 4. Intressant historieskildring
  Pia, 31 januari 2014

  Dom har gjort det igen. Snacka om bladvändare! Fast egentligen är det fel beskrivning. Detta är författarnas debutroman. Men jag läste deras andra bok om den oskyldigt dömde Olle Möller först. Lena Ebervall och Per E Samuelson har ett sätt att berätta så historien blir både levande och mycket meningsfull att få inblick i. "Det folk som har glömt sin historia har ingen framtid" skrev Henrik Wergeland . Författarna beskriver historiska skeenden som jag inte kände till. Exempelvis att monarkin v... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna