Daniel Doppsko (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2011-09-22
Förlag
Nisses böcker
Illustratör/Fotograf
Stig Lindberg
Dimensioner
273 x 215 x 8 mm
Vikt
460 g
SAB
Hcf
ISBN
9789186085223
Daniel Doppsko (kartonnage)

Daniel Doppsko

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2011-09-22

Slutsåld

Daniel Doppsko är Lennart Hellsings längsta prosaberättelse för barn. Nu kommer den för första gången ut med Stig Lindbergs färgbilder och i stort format. Lennart Hellsing skrev Daniel Doppsko för radio och det märks i det lätta tilltalet, i den sorglösa prosan som är tacksam att högläsa. Daniel Doppsko är en solitär i Lennart Hellsings Allemansland. Daniel lever sitt eget liv i vattenstaden Sålunda och ingår inte i gänget kring Krakel Spektakel. Han känner kanske Peter Palsternack, som var den som en gång dränkte Sålunda genom att glömma stänga av vattenkranen när han reste på semester. Gabriel Gräslök och Putte Peppar skymtar också i sista kapitlet. Annars är det mest den undflyende sjöjungfrun Grönöga som är den suveräna Daniel Doppskos sällskap. Daniel Doppsko är en poetisk person, en drömmare och avspänd äventyrare, en tänkare och vänlig berättare. Det är lätt att trivas i hans sällskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Daniel Doppsko. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin bok
    Mi, 27 april 2016

    Fantastisk bok. Härliga illustrationer. Men känner att min 10åriga tjej tycker boken e lite tung. Vi läser mycket. Men i denna orkar vi bara läsa ett kapitel åt gången....

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lennart Hellsing