Hjärtblad (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2010-08-13
Upplaga
1
Förlag
Earbooks
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
130 x 130 x 25 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789186231316
Hjärtblad (cd-bok)

Hjärtblad

(4 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok,  Svenska, 2010-08-13

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Extra MP3-CD medföljer!

I 1860-talets Malung, en tid av armod och svält, är den sjuåriga Hulda sekunder från att sugas ned i flodens mörker och drunkna. Hon överlever och två decennier senare är hon en mogen kvinna, fri från de band som hennes kön så länge fjättrat henne vid, på väg ut i världen i en nyfödd, modern industristat. Men vägen dit var lång.

Detta är berättelsen om Hulda. I den värld där hon växer upp i tvingas hon tidigt lära sig att arbeta hårt och att ta ansvar. På myrarna och i skogen vallar hon byns kor och getter, och när hon blir tillräckligt stor väntar fäbodens slit i ur och skur. Så småningom blir hon konfirmerad och är då plötsligt giftasvuxen, med lov att dansa till spelmannens förföriska fiolmusik. Kärleken och åtrån börjar bulta inom henne. Som så många andra dalkullor före henne ger hon sig ut på vandring för att tjäna pengar på att sälja varor av skilda slag i trakter långt från hembygden. Men för Hulda väcks nya tankar till liv; hon vill åt Stockholm, till äventyret...

Med inlevelse och kunskap skildrar Aino Trosell ett gripande kvinnoöde och berättar en historia om Sverige som sällan hörts. Hennes roman är dessutom en välbehövlig uppgörelse med myten om den frodiga zornska dalkullan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjärtblad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Genuin historisk roman
    Pia, 30 september 2010

    Den del i boken som jag gillar främst är Ainos skildringar av Huldas liv i dalarna som barn. Här kan jag nästan känna det daggvåta gräset under fötterna, doften från djuren och den knipande hungern i magen. Jag känner så starkt för den envisa och driftig Hulda.

    Aino skriver om livet förr i Dalarna på ett så övertygande sätt att jag nästan tror att hon en gång har varit en del av denna värld. Aino väver in den svenska historien med industrialiseringen, järnvägen och allmän rösträtt f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Aino Trosell

Bokvideo