Att färdas i motvind : en släktsaga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2020-09-01
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
215 x 150 x 30 mm
Vikt
605 g
SAB
Hc
ISBN
9789186293888

Att färdas i motvind : en släktsaga

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-01
192
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att färdas i motvind är en historisk roman inspirerad av verkliga personers levnadsöden, men som blandar små delar fakta med stora delar fiktion. Boken tar läsaren med på en tidsresa från 1800-talets fattiga jordbrukssamhälle med daglönare och husförhör, fram till 1920-talets industrialisering och gryende välstånd.
Johan är en osäker ung man som emigrerar till Amerika i slutet av 1800-talet, mer eller mindre mot sin vilja. Mathilda lever ett hårt liv i en mansdominerad värld, men gör ändå det bästa av sin situation. Båda växer upp på den småländska landsbygden i en tid då man inte har några förväntningar på att få det bättre än sina föräldrar. Trots det finns det mycket dramatik och glädje i deras liv, men också stor sorg och smärta.
Hugo föds en generation senare och växer upp i en tid då samhället moderniseras och elektricitet och automobiler blir vardag. Han lockas att ta del av spännande äventyr i den stora världen. Men ska han våga?
Mats Haraldsson är född 1960 och uppvuxen i Växjö. Efter industriell ekonomutbildning i Linköping flyttade han till Stockholm. Under sin över trettioåriga karriär i en amerikansk koncern arbetade och bodde han i Stockholm, Paris, Houston, London, Bryssel och Salzburg. Han slutade som anställd 2018 för att ägna sig åt egna projekt. Mats är bosatt i Salzburg och detta är hans debutroman.

"Till den som är intresserad av hur våra förfäder hade det bara några generationer tillbaka rekommenderar jag denna bok med glädje." / Robert Warholm, bokbloggen Mina skrivna ord

»Alltså wow, vilken fantastisk berättelse. Handlingen är verkligen gripande, färgstark, fantastisk. Man liksom sugs in i Sveriges 1800-tal ifrån första blad. Miljöbeskrivningarna är fantastiska, länge sedan jag läste en bok som hade så välskrivna och levande miljöbeskrivningar som gjorde att det kändes som om man var med på plats.« / Betyg 5/5 - Systrarna Boktokiga

"Det är lätt att fängslas av berättelsen. Att färdas i motvind är en välskriven och spännande bok, mycket läsvärd."/ Ingrid Nettervik, ordförande Vilhelm Moberg-Sällskapet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att färdas i motvind : en släktsaga
 2. +
 3. Lumpänglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lumpänglar av Annika Åman (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Att färdas i motvind : en släktsaga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Känner stigarna som förfäderna vandrat
  Ann-Marie Nydahl, 26 oktober 2021

  Jag kan känna stigar vägar byar och namn på gårdar, torp. Där min egna släkt har vandrat i generationer.Vilket slit de hade för att överleva.

 2. Välarbetad och fin bok
  Stina, 30 oktober 2020

  Ja, ibland fastnar man i en bok och det känns som luften tar slut när man läst ur den.
  En släktsaga som börjar på 1800-talet och slutar i min barndom, kan man säga på sätt och vis. Oerhört gedigen research , jag verkligen känner med karaktärerna, kämpar, blir ledsen och glad, lär mig .
  Intressant med faktarutorna i den, vilken kunskap man blir serverad samman med historien. En bok jag nästan sträckläste.

 3. Välskriven och så intressant
  @bettan_bokprataren (Örebro), 26 oktober 2020

  Vilken fantastisk bok om livet i det gamla Sverige och om hur livet fungerade då. Det är en spännande historia och en tidsresa in i 1900 talets Sverige.
  Ett gediget research arbete ligger bakom den här boken som är både intressant och historiskt givande, med tanke på de trevliga faktarutorna som är insprängda lite här och där.
  Det är också intressant att läsa om de som först gav sig av till Amerika för att sedan återvända till Sveige. Att få del av deras upplevelser och funderingar. <... Läs hela recensionen

 4. Läs om du vill lära dig mer om historia
  Jennie, 21 oktober 2020

  Rekommenderar alla att läsa boken, spännande handling samtidigt som jag lärde mig mycket om svensk historia. Både underhållande och lärorik 🙂

 5. Snabbt tempo om gamla tider
  Gunilla Filipson, 5 oktober 2020

  Tyckte att det var kul att läsa om gamla tider i ett snabbt tempo vilket är ovanligt. Det hände mycket hela tiden och det gjorde att jag blev nyfiken och ville läsa vidare hela tiden. "

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Mats Haraldsson

 • Att färdas i motvind

  Mats Haraldsson

  Att färdas i motvind är en historisk roman inspirerad av verkliga personers levnadsöden, men som blandar små delar fakta med stora delar fiktion. Boken tar läsaren med på en tidsresa från 1800-talets fattiga jordbrukssamhälle med daglönare och hus...