Kvinnan som gick över elden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2020-08-14
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
232 x 160 x 29 mm
Vikt
600 g
SAB
Hc
ISBN
9789186293901
Kvinnan som gick över elden (inbunden)

Kvinnan som gick över elden

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-08-14
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Bödeln tog ett kraftigt grepp om Olurs magra arm. Avgörandets stund var nu kommen. Karen visste inte om hon tordes titta eller inte, men för att ge sin mor stöd valde hon att söka ögonkontakt.«

Kvinnan som gick över elden är en nervkittlande historisk thriller som utspelar sig år 1618 i det då danska Halland. I en klassisk tvekamp möts sockenprästen och den knipsluga gamla kvinnan Olur Henriksdotter. Hon har med stor framgång botat åtskilliga sjukdomar i sina dar, men i sina kurer använder hon till prästerskapets stora förtret även ting som kyrkan ser som vidskepelse och trolldom.
Byskvallret vittnar om att Olur har en mörkare sida, och när olyckor och elände plötsligt drabbar såväl prästen som andra i byn riktas misstankarna genast mot den kloka kvinnan.
Sockenprästen, stärkt av kung Christian IV:s nyutkomna förordning mot häxeri och trolldom, bedriver ett korståg mot ogudaktig heten i bygden och gör sitt yttersta för att få Olur fälld. Olyckliga sammanträffanden som som ser ut att vara graverande bevis för kvinnans ondska dyker plötsligt upp. Olur trängs in i ett hörn och alla förväntar sig att häxbålet snart skall flamma.

Romanen är inspirerad av autentiska rättsfall, och med en osviklig känsla för historiska detaljer väcker författaren 1600-talets människor och deras tankevärld till liv.
Andreas Karlsson är född 1973 och arbetar till vardags som ingenjör. Han har tidigare givit ut tolv faktaböcker om 1600-talet tillsammans med sin syster Anna Karlsson. Genom mångåriga arkivstudier har författaren fått en djup inblick i 1600-talets liv, leverne och tankevärld - något som genomsyrar hela denna spännande och fantasieggande roman.»I berättelsen om Olurs familj möter vi vidskepelse, skrock, signerier och lokala seder och bruk, allt skickligt kombinerat med citat ur halländska domböcker. Människorna lever nära djur och natur; lukterna är tunga och levnadsvillkoren hårda.« Helhetsbetyg: Briljant (5) /Tor Flensmarck, BTJ 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnan som gick över elden
  2. +
  3. Den konserverade änkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den konserverade änkan av Hélène Gullberg (inbunden).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andreas Karlsson