Spöket på Torpa Stenhus (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Theo- och Ramonaäventyr (del 6)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2018-09-14
Upplaga
1
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
396 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186485894
Spöket på Torpa Stenhus (kartonnage)

Spöket på Torpa Stenhus

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-09-14
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Lille spöket Gustav gör vad som helst för att förändra sitt livs historia. När Theo och Ramona kommer på besök till Torpa Stenhus ser han sin chans. Även Gustav Vasa är på besök på slottet för att fria till Katarina Stenbock, men hon har helt andra planer. När hon möter Ramona och Theo ser hon ett sätt att klara sig ifrån äktenskapet med den 40 år äldre kungen.

Det finns fler spöken på slottet, något Ramonas kusin Robert upptäcker genom ett obehagligt möte. Det får honom att tvivla på att han någonsin ska få återse sina vänner, utan att veta att Theo och Ramona har råkat lika illa ut som han.

Historia, sägner och spökhistorier vävs skickligt ihop till en spänningsfylld berättelse. De detaljrika miljöskildringarna får dig att längta efter att besöka platsen. Vem vet, kanske du möter något av Torpa Stenhus spöken?

"Det är så lätt att leva sig in i Kims böcker, de detaljrika miljöbeskrivningarna och starka karaktärerna får mig att tro att jag är med och upplever allt som jag läser om. Och visst får man en och annan kall kåre längs ryggraden under berättelsens gång." Ingela Svensson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spöket på Torpa Stenhus
 2. +
 3. Pixi adventskalender Emma Göthner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pixi adventskalender Emma Göthner av Emma Göthner (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Spöket på Torpa Stenhus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra, spännade och lärorik bok!!
  Isadora, 26 november 2018

  "Jag har läst boken Spöket på Torpa stenhus. Jag tyckte boken var bra och spännande för att man förstod handlingen tydligt, den handlade om spännande saker och man fick samtidigt lära sig något.

  Boken handlar om att Theo, Ramona och Ramonas kusin Robert besöker Torpa stenhus. Det påstås finnas spöken i huset och Ramona känner en obehaglig kyla. I boken får man en verklig men overklig känsla. Här möter man olika spöken bland annat spöket Gustav som gör vad som helst för att åka tillb... Läs hela recensionen

 2. Härlig historia med verklighet
  Happyswords, 19 november 2018

  "Den var mycket lättläst fastän den skildrade parallella händelser, var det inte svårt att hänga med i handlingen. Har lite problem med det ibland. Boken lockar en verkligen att besöka Torpa stenhus, spökena var mycket väl beskriva kunde ta på deras känslor. Lärde mig svensk historia som säkert glömts bort av många. Har läst Tillbaka till Pompeji, Riddarsvärdet och nu Torpa stenhus. Älskar spöken och fantasy så jag ger den 5 av 5. Ska läsa mer fantasy böcker av dig. Älskar dina korta kärnfull... Läs hela recensionen

 3. Spöket på Torpa Stenhus
  Kerstin Svensson, 31 oktober 2018

  Här kommer vi tillbaka till Gustav Vasas tid. Kim får mig verkligen att älska vår historia genom allt som Ramona och Theo och Robert får vara med om. Leva sig in i hur det var på den tiden. Kalla kårar längs ryggraden får man lite då och då.

 4. En lärorik bladvändare!

  Detta är senaste delen i Theo- och Ramonaäventyr som är en historisk äventyrsserie med fantasyinslag.
  I denna boken får vi åter igen följa Theo och Ramona när de åker tillbaka i tiden och får utforska Torpa Stenhus's historia och sägner.
  I en resa genom tiderna tillsammans med spöket efter lilla Gustav Stenbocks får vi även uppleva när Gustav Vasa besökte Torpa Stenhus för att träffa sin blivande fru Katarina Stenbock samt flera andra händelsen genom historian.
  Allt inbäddat i ... Läs hela recensionen

 5. Spöket på Torpa Stenhus
  booksbymarie, 1 oktober 2018

  I detta Theo och Ramona äventyr får du inte bara ett, utan två mysterier och en äventyrlig historielektion om Torpa Stenhus när ungdomarna tillsammans med Ramonas kusin Robert besöker den gamla borgen. Spöket Lille Gustav, som är trött på att vara spöke, följer sällskapet och när han märker att Ramona har särskilda krafter utser han henne till sin räddare - äntligen kan han få chansen att resa tillbaka till sin tid och ändra sitt öde och slippa bli spöke.

  Bokens målande beskrivning ... Läs hela recensionen

 6. En historisk resa.
  Karin Sallander , 23 september 2018

  Om du tycker om svensk historia, eller bara älskar Kims underbara böcker, är denna bok något för dig.
  Theo, Ramona och Ramonas kusin Robert är på besök i borgen Torpa Stenhus. Vad de inte vet, är att det lilla spöket Gustav följer efter dem. Han har tröttnat på sin tillvaro, och har utsett Ramona att hjälpa honom.
  Bokens historiska miljö är så fängslande att jag lätt ser platserna framför mig. Dessutom blir jag sugen på att själv besöka Torpa Stenhus.
  En fantastisk bok. Läs den.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius