Häxjakten (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-08-15
Upplaga
1
Förlag
Roslagstext
Medarbetare
Kimselius, Jan (form)
Dimensioner
210 x 143 x 20 mm
Vikt
406 g
ISBN
9789186485931
Häxjakten (kartonnage)

Häxjakten

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-08-15
131
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kathleen är från Skottland och besöker sin brevvän Ulla i Sverige för första gången. De kommer till en plats där häxor brändes förr i tiden. Med ens är det som en tornado griper tag i flickorna och virvlar bort dem.

De tror att de har förflyttats i tiden, men i verkligheten har de kommit till en annan dimension. Där jagar folket häxor och trollkarlar, där är magin ständigt närvarande och där finns det riktiga drakar. Jakten på Ulla och Kathleen startar direkt, eftersom folket tror att de är häxor. En mystisk trollkarl ställer till det för dem, när de kämpar för att överleva och hitta tillbaka hem.

"En bok där gränsen mellan fantasi och verklighet är hårfin. Språket är innehållsrikt, målande och lätt att följa och spänningen stiger för varje kapitel. En bok att sträckläsa!" Ingela Svensson

 

UTDRAG UR HÄXJAKTEN:

Ingen annan uppfattade förändringen hos Ingerd, förutom Kathleen. Amalia pratade på som vanligt.

Ja, de har rest fyrahundra år genom tiden för att rädda mig från att brännas på bål och

Ingerd avbröt Amalia med ett skrik och slängde sig om halsen på henne.

Höll du på att brännas på BÅL? sa Ingerd och höll hårt om sin vän.

Tårarna rann i en strid ström nedför Ingerds kinder. Ja, det var bra nära, om inte de här Amalia visade på Ulla och Kathleen, flickorna, Ulla och Kathleen, hade kommit, hade jag bara varit aska nu. Ulla klättrade upp på bålet med lågorna brinnande omkring sig. Hon riskerade livet för mig. Är hon inte fantastisk?

Amalia drog sig ur Ingerds hårda famntag och väntade på hennes svar.

Ingerd strök handen över kinderna och fick något varmt i blicken igen. Hon gick fram och gav Ulla och Kathleen varsin kram, utan att säga ett ord. Även om hon inom sig höll med om att Ulla var modig och alldeles speciell. Det var inte många som självmant skulle ge sig in i lågorna för att rädda en helt främmande människa. Hon sa inget om det, hon hade även stängt av sinnet för de andra, eftersom hon trodde de var bedragare när de påstod sig komma från framtiden. Kanske kunde hon trots allt lita på dem? Amalia fortsatte prata, ovetande om sin väns misstankar.

Dessutom nedkallade hon blixt och dunder över folk så att de ramlade omkull och skakade av skräck. Och det bästa av allt, det du, det var när hon fick ledaren för hela folksamlingen att resa upp klätterredskapet mot bålet. Därefter kilade hon upp och räddade mig. Tror inte du, som jag, att hon är en stor och betydelsefull person i sin tid? sa Amalia och såg beundrande på Ulla, som vred sig olustigt över allt beröm.

Ingerd var övertygad om att Ulla var en stor häxa, eftersom hon hade sådan makt över så många människor på en gång. Ingerds misstankar byttes mot vördnad.

Äsch, jag är helt vanlig , sa Ulla. Jag gjorde bara min plikt. Vem som helst skulle ha gjort detsamma.

I nästa sekund insåg Ulla att det hade varit många människor som sett Amalia på bålet, ingen hade gjort något för att rädda henne, tvärtom, det var de som hade satt henne där. Vilket hemskt århundrade!

Jo, nu är det så att Ulla och Kathleen har ett litet problem. Resan genom tiden har gjort så att de glömt trollformeln för återresan, precis som jag glömde av hur jag skulle göra för att förvandla oss till människor. Nu är vi på väg till den där häxan, hon som är så duktig på att resa i tiden, vad heter hon nu igen?

De orden fick Ulla att blänga på Amalia. Varför envisades Amalia med att de var häxor?

Gerda! sa Ingerd och gick till järnspisen där en gryta stod och puttrade.

En skål med varm soppa tror jag skulle smaka.

Hon började hälla upp soppa i fyra träskålar som på något magiskt sätt hade dykt upp på bordet.

Ja, just det, Gerda. Vi är alltså på väg till henne för att hon ska hjälpa Ulla och Kathleen att komma hem till sin egen tid. Därefter tänkte jag söka skydd hos Gammelhäxan, för jakten är fortfarande igång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Häxjakten
 2. +
 3. En kärlekshistoria i Cornwall

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kärlekshistoria i Cornwall av Liz Fenwick (pocket).

Köp båda 2 för 170 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Häxjakten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Häxor, magi och drakar

  Efter en gudstjänst utomhus råkar de två vännerna Ulla och Kathleen resa till en annan dimension och hamnar i en slags parallellvärld, där kraftfulla häxor och eldsprutande drakar fortfarande existerar. Först tror de att de har rest i tiden, men efter att ha räddat en flicka från att bli bränd på bål förstår upptäcker de snart att de inte längre är kvar i deras värld och ett nytt spännande äventyr tar sin början.

  Den har allt jag älskar i en bok, vänskap varvad med magi, har jag blan... Läs hela recensionen

 2. Häxjakten av Kim Kimselius
  Kerstin Svensson, 31 oktober 2018

  En spännande bok där fantasin flödar.En brevvän som besöker sin vän i Sverige och dom förflyttas till tiden när man brände Häxor på bål. Folket tror att Kathleen och Ulla också är Häxor och blir förföljda av folket. Då får dom hjälp av häxorna att fly. Hur det går får ni veta om ni läser Kim Kimselius spännande bok.
  Kerstin Svensson

 3. Ett riktigt fantasyäventyr
  Acander, 17 september 2018

  Häxjakten är inte en av Kim M Kimselius vanliga historiska äventyr. Nog verkar den börja med en tidsresa när Ulla och Kathleen plötsligt befinner sig på en plats där man är på väg att bränna en häxa på bål, men efter att de räddat henne inser de att hon faktiskt är en riktig häxa! De har inte hamnat i en annan tid, utan i en annan dimension, där magi faktiskt existerar.
  Här har vi ett riktigt häftigt fantasyäventyr där människor kan förtrollas till grodor, råttor eller eldsprutande drakar... Läs hela recensionen

 4. Rysligt spännande
  Karin Sallander , 2 september 2018

  Jag har läst ut Häxjakten, en underbar bok av min goda vän, Kim M Kimselius. Boken kom på posten i torsdags, och jag kan säga att det var bland det bästa jag har läst 💕

  Det bästa var den fantasifulla miljön, samt stämningen i berättelsen. Mycket fart och fläkt, med häxor, drakar och magi. Sånt som jag älskar att läsa om ☺ I centrum står flickorna Ulla, från Sverige, och Kathleen, som är från Skottland. De sveps bort av något som liknar en tornado, och hamnar i denna... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius