Samnang, tiggarpojken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Floden (del 2/3)
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2013-03-27
Upplaga
1
Förlag
MBM Förlag
Dimensioner
180 x 105 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789186505325
Samnang, tiggarpojken (pocket)

Samnang, tiggarpojken

(37 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-03-27
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
För tiggarbarn i Phnom Penh är tillvaron hård. Ett barn är inte värt mycket, utom som inkomstmedel. Och när tiggarteamets ledare Aaron försöker sig på att exportera sin hårdhänt kuvade grupp på fem barn i sjuårsåldern från Kambodja till Thailand startar en kedja av händelser som får ödesdigra konsekvenser. För det är många som vill ha sin del av kakan, vare sig det gäller organiserat tiggeri, tvångsprostitution eller trafficking av barn.

Samnang lyckas fly just innan han ska »fixas till« med syra eller verktyg för att bli ett mer inkomstbringande tiggarbarn, åtminstone på kort sikt. Tillsammans med sin tygelefant Soriya fortsätter han att fly och blir en hårdför överlevare i sin nya hemstad Bangkok. Räddningen går via modiga människor som vågar se bakom fasaden, även om tillit är en lyx för bättre lottade.

Samnang tiggarpojken är den andra delen i Staffan Nordstrands gripande och äventyrliga dokumentära romantrilogi om den grymma verkligheten bakom våra asiatiska turistparadis.

Bakom turistparadisets fasad finns en annan värld, av trafficking och tvångsprostitution. Samnang tiggarpojken är den andra delen i Staffan Nordstrands gripande och äventyrliga dokumentära roman trilogi om den grymma verkligheten bakom våra asiatiska turistparadis.

Trilogins avslutande del, Sista färden, utkommer sommaren 2013. Alla böckerna är fristående och baserade på verkliga händelser och personer.

Sagt om trilogins första del Under floden:

»Bitvis så stark att ögonen tåras av ilska och medkänsla«
Allas veckotidning

»Jag blev stum sen var jag förfärad«
SVT Gokväll
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samnang, tiggarpojken
 2. +
 3. Sista färden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista färden av Staffan Nordstrand (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Samnang, tiggarpojken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. angelägen
  Sonja Johansson, 7 augusti 2017

  Oerhört drabbande beskrivning av hur barn utan minsta egen förskyllan kan hamna i riktigt otäck omgivning och lära sig överleva där. Verkar väl researchad och antagligen visar den på en verklighet som man inte vill ska finnas!

 2. Spännande och läsvärd bok.
  joakim polsson, 10 november 2014

  Mycket bra bok. Som någon tidigare skriven, man blir arg, sorgsen, glad och illa till mods om vartannat.
  Den är skriven på ett oerhört spännande sätt. Har även läst Nordstrands andra böcker men tyckte att denna var den överlägset bästa.
  En stark rekommendation för er som behöver se hur de mörka sidor av världen ser ut men även för er som gillar bra och spännande böcker.

 3. Tummen upp
  Anna, 28 januari 2014

  Fortsättningen på Under floden och den är precis lika bra som den första.
  Historien berör. Jag blir arg, ledsen, glad om vartannat.
  Rekommenderar verkligen denna boken.
  Inväntar sista delen på pocket och hoppas på samma njutfulla läsning då.

 4. Skrämmande verklighet och verkligen inget man trodde...
  Mia, 27 juni 2013

  Skrämmande verklighet och verkligen inget man trodde om den inhemska befolkningen, att dom kan
  göra så mot sina barn. Jag kommer aldrig att åka dit på någon semester och jag talar om för vänner och bekanta vad som händer där.

 5. Boken beskriver ett skrämmande problem som nog många...
  Chris, 26 juni 2013

  Boken beskriver ett skrämmande problem som nog många av oss inte vet om eller förstår hur man kan behandla barn på detta vis. Det gör ont i hjärtat att läsa om alla dessa oskyldiga barn som utsätts för såna hemskheter av vuxna. Läs den och gör vad du kan för att få slut på detta elände. Rekommendera den till vänner och bekanta. Har även beställt sista delen i trilogin. Absolut läsvärd.

 6. Staffan Nordstrand skriver om ett stort och skrämmande...
  HH, 15 maj 2013

  Staffan Nordstrand skriver om ett stort och skrämmande problem som vi svenskar blundar för och vägrar att inse att de existerar. Läs också första delen Under floden, dessa böcker är så viktiga men ingen direkt uppmärksamhet i medier, varför???

 7. Snälla nån, jag har inte läst boken än! Men jag kan...
  Hjerp Ingela Drane, 8 maj 2013

  Snälla nån, jag har inte läst boken än!
  Men jag kan lika fullt varmt rekommendera Bokus som "bokaffär". Ni har mycket bra priser, för alla sorters kunder. Ni är snabba att skicka beställda böcker. Är det något som kunden undrar över, oavsett vad det handlar om, är Ni vänliga, kunniga och tillmötesgående. Ni har kundens bästa för ögonen, eller hur man säger.

  Med vänlig hälsning

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Staffan Nordstrand