Böcker inom och omkring oss (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2014-02-05
Upplaga
4
Förlag
Gilla Böcker
Översättare
Katarina Kuick
Originaltitel
Tell Me (Children, Reading and Talk)
Medarbetare
Larsson, Hanna (form)
Dimensioner
210 x 145 x 24 mm
Vikt
372 g
SAB
372.41,Eabf.02
ISBN
9789186634544

Böcker inom och omkring oss

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-02-05
299
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett slags trolleri som händer inne i huvudet det är vad litteratur är, enligt en tioårig pojke citerad i denna bok. Men för många människor är den magiska världen stängd. Trots att de har knäckt läskoden läser de ogärna böcker. Att lära sig läsa är en sak, att bli en aktiv läsare något annat. I bokens första del Böcker omkring oss, om läsmiljö diskuteras vad som behövs för att göra människor till läsare. Vilka faktorer spelar in? Vilka hinder finns det på vägen? Och vad kan vi vuxna göra för att undanröja dem och få fler att upptäcka hur tecknen på boksidorna blir till magi inne i huvudet? I bokens andra del Böcker inom oss, om boksamtal presenteras en av dessa faktorer i detalj. Det är i samtalet, i mötet med andra läsare, som litteraturen och läsupplevelsen fördjupas och utvidgas. Aidan Chambers är en outtröttlig förespråkare för barns rätt till litteratur och litteraturens rätt till tänkande läsare. Teori och resonemang kring läsning som fenomen varvas med konkreta och praktiska förslag på hur man kan gå till väga för att hjälpa andra att utvecklas som läsare och hur man leder boksamtal. Böcker inom och omkring oss är en reviderad dubbelvolym som dessutom innehåller två helt nyskrivna kapitel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Böcker inom och omkring oss
 2. +
 3. Digitalisering i förskolan på vetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitalisering i förskolan på vetenskaplig grund av Susanne Kjällander, Bim Riddersporre (inbunden).

Köp båda 2 för 746 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Böcker inom och omkring oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  Emma Sanchez, 17 april 2021

  Bra litteratur för en blivande förskollärare!:) Speciellt intressant var det att läsa om boksamtal. Boken inspirerade mig till att jobba med litteratur och literacy i förskolan, eller andra yrken där man jobbar med barn.

 2. Barnböcker blir en större utmaning för föräldrar
  Sonja J., 16 december 2020

  Är du trött på att läsa samma barnbok om och om igen för ditt barn?
  Varför vill ditt barn att du läser den speciella barnboken om och om igen?
  Här är räddningen.
  Vad tänker ditt barn om boken? Vad gör den så bra?
  I Chambers bok får du enkla frågeställningar som du kan omformulera till ditt sätt att tala med barnet om barnboken. Eller kopiera frågorna rakt av bara. På så sätt fördjupas bokens text och bild både för dig och barnet. Du lär känna ditt barn bättre och barnboken ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Aidan Chambers