Hur kunde hon? (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2011-01-26
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Susanne Nobel
Originaltitel
How could she?
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Lz Fowley, Dana,Vndp
ISBN
9789186675042
Hur kunde hon? (pocket)

Hur kunde hon?

(20 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2011-01-26

Slutsåld

Den sanna berättelsen om en mors svek och en dotters kamp för överlevnad

Den femåriga flickan Dana och hennes syster Heather hamnar i händerna på Skottlands värsta pedofilring genom tiderna. Det är deras biologiska mamma och styvpappa som introducerar dem och de blir gång på gång våldtagna, slagna och utsatta för extrema övergrepp och våld av ett flertal pedofiler.

I vuxen ålder bestämmer sig Dana, med stöd av sin make, för att berätta vad som hänt henne och försöka sätta dit förövarna. Det slutar med att många av gärningsmännen, inklusive modern som inte bara möjliggjort övergreppen utan dessutom aktivt deltagit i dem, blir dömda och får avtjäna långa fängelsestraff. Det här är berättelsen om en ung kvinnas kamp för att komma tillbaka till ett normalt liv efter år av övergrepp från såväl främlingar som från familjemedlemmar, och från modern som borde varit den som skyddade henne mest.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hur kunde hon?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Blandade känslor
  Becca Welander (Isåsa), 17 maj 2018

  Boken var jättebra men samtidigt fruktansvärd. Den är otroligt välskriven & detaljerad å den sanna historian är hjärtskärande. Jag är fruktansvärt glad över att jag läste den innan jag fick min lilla tös, för i dagsläget hade det aldrig gått.

 2. Gripande o vidrig
  Tingeling, 22 januari 2018

  Så bra om man nu kan säga det om när någon upplevt det hon upplevt o skriver om. Vidrig, målande berättelse som lämnade mig berörd in i själen.

 3. Fruktansvärt att sånt kan ske

  Boken fick en att må illa emellanåt, hur kan sådant hända utan att någon reagerar på det, man tycker någon skulle sett att det var något som inte stod rätt till. De vuxnas sätt emot barnen får en att må illa, allra mest mamman, säger som bokens titel Hur kunde hon, stackars barn.

 4. Hur kunde hon?
  Gunilla V, 10 juni 2017

  Är detta ur verkliga livet? är det synd om dessa människor som inte får någon trygghet eller kärlek.
  Stackars barn!

 5. Modig tjej!
  awa, 18 maj 2017

  Bra men den dåliga översättningen drar ner betyget. Kommer inte ihåg att jag läst om fallet i Sverige. Kan gott rekommenderas att läsas i dessa tider.

 6. Boken berörde mig så
  roberta, 19 april 2017

  Boken berörde mig så,mådde fysiskt illa vad dessa barn fick uppleva.Rekommenderar inte boken ,den är för hemsk.Att inte nån i vuxen världen reagerar att dett är så fel är mig obegripligt

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Dana Fowley

 • How Could She?

  Dana Fowley

  At just five years old, Dana learned that there was no one she could trust. Most devastating of all, even her own mother betrayed her and in the most unimaginable way. For years, Dana and her younger sister suffered at the hands of one of Britain'...