Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2015-08-26
Upplaga
1
Förlag
Daughter of a King Publishing
Dimensioner
215 x 150 x 10 mm
Vikt
323 g
SAB
Qc,640
ISBN
9789186775674
Från frustration till flow med lean@home (häftad)

Från frustration till flow med lean@home

(26 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-08-26
159
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om det viktigaste i våra liv - vår vardag. Om hur du skapar flyt i vardagen istället för att fly den. Om hur ditt hem kan bli mer hållbart och harmoniskt och hur du kan gå från frustration till flow. I en kaosartad vardag började vår familj av ren överlevnadsinstinkt omedvetet införa den japanska produktionsfilosofin lean hemma. Vi såg mönstret och började arbeta systematiskt med filosofin och verktygen. Redan efter ett år märktes häpnadsväckande resultat, till exempel halverade utgifter och flyt i vardagen. Ett ekologiskt fotavtryck som är en tredjedel jämfört med tidigare. Tvätten går tio gånger snabbare och vi slarvar inte bort boyta värd en miljon. En grundpelare i lean är tanken om flöden. Ditt hem är fullt av dem - många är trassliga och tidsödande och du kan frigöra tid, pengar och energi genom att arbeta med flöden på rätt sätt. Detta är din guide till lean@home.

Eva Jarlsdotter är journalist i grunden men har verkat i snart 15 år inom näringslivet på ledande roller internationellt och har arbetat med CSR frågor, varumärkesfrågor och kommunikation inom läkemedelsbranschen och telecom. Eva sa upp sig från rollen som Vice President inom Teliasonera för ett och ett halvt år sedan för att skriva klart en skönlitterär trilogi som hon jobbat med på sedan hennes äldsta dotter föddes. Eva håller också föreläsningar kring förändringskommunikation och internkommunikation. Hon har examen från Journalisthögskolan, en executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm och har studerat vid Paul Valéry i Frankrike.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från frustration till flow med lean@home
 2. +
 3. Konsten att beskära : träd och buskar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att beskära : träd och buskar av Eva Robild, Georg Grundsten (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Från frustration till flow med lean@home. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inget nytt
  Frida, 16 november 2020

  Verkligen inget revolutionerande, typ "tvätta direkt istället för att ha massa högar överallt." No shit. Och deras koldioxidutsläpp ligger ju fortfarande på typ tre jordklot...

 2. Rolig och viktig bok
  Simon, 2 januari 2020

  Jag fick tips av en kompis som sa att jag borde läsa denna bok. Och jag blev inte besviken, tvärtom. Den tar upp idén om det cirkulära hemmet, utan att vara präktig eller dömande. Den skapar lust att göra förändringar som skapar förutsättningar för ett hållbart liv utifrån alla aspekter, det egna livet, relationer och klimatet. Jag önskar att fler föräldrar, som har barn som känner oro för klimatförändringar och ett stressigt prestationssamhälle, läser denna bok, för att reflektera kring vad ... Läs hela recensionen

 3. Medvetenhet & synliggörande
  Ulrika, 12 mars 2018

  Boken ger inspiration & verktyg till att leva med & enas kring rätt fokus i livet. Ger ökad livskvalité på ett insiktsfullt sätt.

 4. Väldigt smart bok.
  Otto Emanuel Eliasson, 25 november 2014

  Väldigt tydliga exempel, lätta att knyta till verkliga livet. Även bra poäng för den tydliga röda tråden som bokstavligen går genom hela boken :) ett lätt sätt att förstå Lean om man inte vet vad det betyder och samtidigt väldigt bra tips för att spara både tid och pengar på tråkiga saker i hemmet!

 5. Inte så mycket lean
  K H, 27 augusti 2014

  Okej bok men att kalla det hela lean är lite överdrivet. Snarare optimerade och dokumenterade processer i hemmet som absolut behövs i de flesta hem.

 6. Nu implementerar vi lean i hemmet
  Malin Lundmark, 2 april 2014

  Gillade det snabblästa upplägget av boken som i kombination med konkreta praktiska tips, gjorde att vi snabbt kom igång med lean-tänket. Vissa saker kändes självklara medan annat var nytt för mig. Kan verkligen rekommendera boken för den som behöver ett strukturellt startskott i ett kaotiskt hem.

 7. En bok för den som vill frigöra tid och resurser i...
  Ivar De La Cruz Stefoni, 8 januari 2014

  En bok för den som vill frigöra tid och resurser i hemmet och g￶öra det på ett hållbart sätt. Boken lånar filosofin som används inom h￶ögeffektiva industrier men anpassar metodiken till hemmet! Boken varvar vardagliga frågeställningar med praktiska moment. En av de viktigare budskapen i boken är just hur vi hanterar våra resurser i vardagslivet. Det hållbara samhället och vägen ditt kräver ett nytt sätt att tänka och agera och som jag tycker f￶örmedlas i boken på ett tydligt sätt.

 8. I min familj söker vi ständigt nya vägar att hitta ett...
  Gerbera, 21 november 2013

  I min familj söker vi ständigt nya vägar att hitta ett bättre flöde hemma för att förenkla, frigöra tid och hålla oss gladare. Den här boken är en fantastisk vägledare som ger bra och konkreta råd baserat på en intressant japansk modell. Den ger många aha-upplevelser och är så inspirerande att man med glädje vill ta tag i nya projekt direkt. Jag rekommenderar den varmt, oavsett vilken familjesituation du har och hur kaotisk eller ordnad din hemtillvaro är. Boken kan ge inspiration till alla. ... Läs hela recensionen

 9. Boken var inte som andra "ordning i hemmet" böcker. De...
  Jens, 18 november 2013

  Boken var inte som andra "ordning i hemmet" böcker. De brukar innehålla listor på saker man ska göra. Här förväntas att man själv ska tänka och utgå från sin egen situation. Att tänka i flöden var revolutionerande för mig. När man väl börjat göra det är det svårt att sluta. En bok som kan inspirera oss att tänka på nytt sätt kan inte annat än varmt rekommenderas!

 10. Rätt besviken på denna, väntade mig intressantare tips...
  Ia, 8 november 2013

  Rätt besviken på denna, väntade mig intressantare tips och funderingar än att inte ha tvätthögar överallt, ta med matlåda istället för att äta ute och dela på hushållsarbetet. Och att man bör undvika många tvätthögar därför att det är slöseri med dyrt utrymme gäller väl mest de som bor stort (och dyrt). Har man ingen egen tvättstuga är författarens tips att flytta smutstvätten dit inte särskilt användbart!

  Nej, för mig var den här boken en besvikelse. Känns som att författaren i all... Läs hela recensionen

 11. En kaospilot i livet. Röjorama är en mycket bra idé....
  lars Nylund, 29 oktober 2013

  En kaospilot i livet.
  Röjorama är en mycket bra idé. Förr hette det "aktivt föräldraskap". Numera Toyota-modellen. Låt barnen sköta jobbet i hemmet medan de tror att de leder arbetet!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Eva Jarlsdotter