Normer om att vara trevlig och säljande : en undersökning om livsmedelsbutiken, bensinstationen och elektronikbutiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2010-09-30
Upplaga
1
Förlag
Bokbox förlag
Dimensioner
218 x 145 x 7 mm
Vikt
180 g
SAB
Qci
ISBN
9789186980528

Normer om att vara trevlig och säljande : en undersökning om livsmedelsbutiken, bensinstationen och elektronikbutiken

Häftad,  Svenska, 2010-09-30
315
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Forskningsprojektet Handelns frontpersoner har undersökt dolda kompetenser och relationerna mellan personal och kunder inom handeln. De empiriska undersökningarna har utförts med deltagande observation vid en livsmedelsbutik, två bensinstationer och en elektronikbutik. Två rapporter föreligger nu, författade av Vesa Leppänen och Ann-Marie Sellerberg vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet.

I rapporterna återges en lång rad autentiska intervjucitat och beskrivningar av olika situationer som uppkom vid insamlingen av data. Därigenom vill författarna ge fylliga och konkreta beskrivningar av det arbete som utförs av handelsanställda och i anslutning till det presentera sina tolkningar av de sociala processer som utspelar sig i mötena med kunder och övriga i arbete.

I den första rapporten, Normer om att vara trevlig och säljande, beskrivs och analyseras centrala normer som handlar om att anställda skall vara trevliga och säljande i möten med kunder. Trevlighet och säljande upplevs som viktiga konkurrensmedel, vilket återspeglas i att de handelsanställda använder uttryck som kunderna betalar vår lön och kunden har alltid rätt.

I den andra rapporten, Styrning av butiksarbete, beskrivs och analyseras styrning av arbete i fyra butiker; en större livsmedelsbutik, två bensinstationer och en elektronikbutik. Särskilt fokuseras den inomorganisatoriska styrning som utövas av butikschefer, deras närmaste medarbetare och de kedjor till vilka butikerna är anslutna.

Forskningsprojektet, som genomförden under åren 2008 och 2009, har finansierats av Handelns utvecklingråd (HUR), som publicerat en tredje rapport från projektet, Besvärliga kundbeteenden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Normer om att vara trevlig och säljande : en undersökning om livsmedelsbutiken, bensinstationen och elektronikbutiken
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »