Minnas hemlighet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Minnas hemlighet (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2012-11-30
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Slottner, Ulrika (form)
Dimensioner
217 x 147 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Hc
ISBN
9789187001307
Minnas hemlighet (inbunden)

Minnas hemlighet

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-11-30
94
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Recension Maria Nygård UNT; Det är en spännande och sympatisk berättelse, där Minna löser problem med godhet och en hjälpande hand, snarare än med äventyrsberättelsens sedvanliga våld - även om hon kan slåss som en actionhjälte när det behövs.

Eva Stenberg på Btj om boken: "Boken passar utmärkt för äventyrslystna bokslukare i åldrarna 11-14 år."

Dast Magazine:http://www.dast.nu/recension/minnas-hemlighet

Minnas hemlighet är den första delen i en serie om Minna. Bok två heter Minna och monsterungen.

Minna, 13 år, har en guldskimrande lock. Och en underlig vas som blixtrar när hon rör vid den. I skolan kallas hon för tokungen och hon mobbas av Mika och hans gäng. Minna känner sig annorlunda och det finns en mängd frågetecken i hennes liv.
Men när Clara flyttar in i porten bredvid får hon en bästis. En dag gör Minna och Clara något dumt och straffet blir hårt.
Minna rymmer hemifrån och hittar en skadad ekorre. Den tycks förstå allt hon säger. Ekorren visar Minna vägen till Tryx - en gammal man som säger att hon är väntad.

Sagt om boken:

Pernilla: Vill bara tala om vilken bra bok du skrivit, den går inte att lägga ifrån sig. Min dotter som fick boken i julklapp har inte fått en chans att läsa den ännu. Först fastnade jag för den och sedan min syster. Min dotter klagar; mamma köpte du den till mig eller Sofia? Minnas Hemlighet är lika bra som en bok av Maria Gripe. Fängslande från första stund.

Mia: Gud, så spännande den är! Och så välskriven! När kommer nästa bok om Minna?

Ulrika: Måste säga att din bok är fantastisk!!! Den är underbar och du har ett jättebra språk! Jag brukar inte läsa den här genren men jag kunde inte lägga ifrån mig boken!

Helena: Bra gjort! Du är en författare att räkna med!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Minnas hemlighet
 2. +
 3. Minna och Monsterungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minna och Monsterungen av Monic Arvidson W (inbunden).

Köp båda 2 för 203 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Minnas hemlighet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spänning och andra världar
  Madeleine Andersson, 15 juli 2019

  Författaren låter oss följa den 13 åriga Minna som blir mobbad för att vara annorlunda. Hon känner sig ledsen och utanför och passar riktigt inte in någonstans i hennes omgivning. Detta ändras när hon hittar en magisk ekorre och upptäcker magins värld. Hon får uppleva andra världar och får chansen att hjälpa andra. Men hon växer också med insikten att hon genom att tro på sig själv kan förändra världen till det bättre. Denna bok passar alla som älskar fantasy och vet hur det är att inte vara den populäraste i klassen.

 2. Minna tretton år, känner sig inte älskad. Inte av...
  Sigrid Anders, 2 juli 2013

  Minna tretton år, känner sig inte älskad. Inte av någon. En dag drar hon en sticka ur tassen på en vit ekorre och får en vän. Ekorren blir en följeslagare in i nya världar där Minna är uppskattad, väntad, älskad och fruktad. Tidshopp, miljöbyten, möten med varelser som inte enbart är människor påminner om datorspelens nivåer och belöningssystem. Minna utkämpar strider. Bekämpar sjukdomar. Förvärvar kunskaper och får genom sin okuvlighet kännedom om sin verkliga familj.
  Det är en hjärtskä... Läs hela recensionen

 3. Det är inte alltid man hittar en bok som man inte kan...
  Nathalie Sjögren, 14 juni 2013

  Det är inte alltid man hittar en bok som man inte kan sluta läsa, som man tänker på även när man inte läser. Så är det i alla fall för mig, och det är inte ofta det händer i en genre jag inte brukar läsa. Men Minnas hemlighet var verkligen en sådan bok: spännande, intressant och man kunde inte sluta tänka på den och undra hur det skulle gå.

  Som det står i baksidestexten är huvudpersonen Minna inte som alla andra, och ganska snart hamnar hon i situationer och på platser där hon får be... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Monic Arvidson W