Inte bara Anna : asperger och stress (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2015-03-31
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
210 x 132 x 22 mm
Vikt
312 g
SAB
Vlad
ISBN
9789187007613
Inte bara Anna : asperger och stress (häftad)

Inte bara Anna : asperger och stress

(33 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad Svenska, 2015-03-31
240
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Många hade försökt förstå sig på Anna. Men hon hann bli femton år innan någon förstod att hon hade Aspergers syndrom. Att leva med asperger kan vara påfrestande och man stöter på fler hinder i vardagen än andra. Det kan leda till stress och så småningom utbrändhet. Och Anna är långtifrån ensam om sina upplevelser. När Anna var sjutton år kom hon till sist inte iväg till skolan. Här börjar författaren Elisabet von Zeipel och Anna en spännande "resa" som vi får följa med på.

Det här är en fackbok i berättelsens form. Anna har farit illa men trots det är det en hoppfull bok. Utbrändhet kan förebyggas när vi sänker stressen för personer med asperger.

"Jag är övertygad om att Zeipel och Alm här har åstadkommit ett genombrott i vår syn på bemötande och intervention vid Aspergers syndrom. Detta är en bok som borde läsas av alla som i sitt arbete - eller i övrigt i vardagen - kommer i kontakt med personer med Aspergers syndrom."
-Christopher Gillberg, professor i barn- och ungdomspsykiatri

"Jag rekommenderar verkligen denna bok för alla som arbetar, har kontakt med eller är anhörig till personer med diagnosen Asperger. Lärorikt!"
-Malin Forsberg, tidningen Vi anhöriga
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inte bara Anna : asperger och stress
 2. +
 3. En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon av Patrick Ekwall (inbunden).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Inte bara Anna : asperger och stress. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En måste bok för lärare och föräldrar
  A-L J., 11 juli 2019

  Tänk om vi som föräldrar och lärarna
  hade haft denna kunskap när vårt barn gick i skolan. Då hade vi idag haft ett friskt barn utan psykiska problem. Läs den!

 2. rekomenderars starkt att läsa
  SMM, 19 april 2018

  en bok jag rekomenderar till alla föräldrar som har barn/ungdomar som är utmatade
  vare sig dom kan ha autimm/asberger eller inte

  ekomenderar åxå att alla i skolan lässer den

 3. Äntligen en träffande beskrivning!
  EBBA, 8 februari 2018

  Jag fick tips av kuratorn på BUP att läsa denna bok för han tyckte den verkade stämma in på vår situation - och det var igenkänning på hög nivå. Äntligen någon som satt ord på hur vardagen kan vara, och att stress är en viktig faktor att ta hänsyn till. Tyvärr visar det sig att det är svårt att få praktisk hjälp för oss där vi bor, men boken ger mig hopp och insikt i att det finns fler som har det så här.

 4. En bok som bara måste läsas!
  Sofia, 14 mars 2017

  Mycket inspirerande och tänkvärd. Lättläst med konkreta exempel och råd. Rekommenderar den starkt även till de som vill läsa om barn som lever under hög stress men som ej har diagnosen Asperger.
  /Mamma till en hemmasittare med ADD och ångest

 5. Fantastisk bok!
  Stina, 5 mars 2017

  Efter att ha fått diagnosen Asperger i vuxen ålder har jag letat böcker som speglar min verklighet.
  Detta är den enda bok jag hittat som är exakt rätt. Grät och skrattade om vart annat. Tack!

 6. Stor hjälp!
  Vill optimera min hälsa!, 27 november 2015

  Jag vet inte vad vi skulle ta oss till utan denna boken! Det är så svårt att få förståelse för de problem vår dotter har, men här finns förklaring och vägledning, nånting vi kan luta oss mot och rekommendera andra berörda att läsa.

 7. Utmärkt bok i försummat område

  Inom barnmedicin habilitering skola och andra instanser som behandlar barn så är min uppfattning att man lägger på krav och åtaganden utan att ta hänsyn till den totala belastningen. Kraven kommer ofta från olika aktörer ovetande om varandra.

  Därför viktig information i denna bok. Överkrav och för mycket tvingande struktur är lika viktigt att beakta som kravlöshet och låt gå. Inte minst är detta en konflikt och balansakt för skolan där höga krav på prestationer står emot elevens häls... Läs hela recensionen

 8. Otroligt bra!
  Birgitta Elvingson, 13 april 2015

  En så viktig bok, jag önskar att alla som kommer i kontakt med barn läser den, och framförallt de som jobbar på habilitering, bup och skola! Det är dags att sluta skuldbelägga barnen som inte orkar, och de föräldrar som gör allt för att stötta sina barn. En bok som gäller även för de barn som har andra osynliga funktionsnedsättningar än asperger, och som kör slut på sig själva för att omgivningen inte förstår. Min dotters ord när hon varje kväll innan skoldag gråter för att hon ska gå till sk... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner