Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2012-06-25
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187031885
Blandat blod, släkten del 1 (e-bok)

Blandat blod, släkten del 1 E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-06-25

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Första delen i den populära romanserien "Släkten"!

En bitande kall vinternatt försvinner Alfdis utan förklaring. Stormen tjuter runt knuten när hon stänger dörren bakom sig. Kvar hemma på gården på Möckelön väntar maken Säbjörn och de två små sönerna, Svarte och Kåre. Alfdis är som uppslukad av jorden och ingen vet vart hon har tagit vägen. Mysteriet med moderns försvinnande vilar som en förbannelse över gården.

Bröderna växer upp med sin far, som ägnar sitt liv åt skeppsbyggandets konst, och mostern Arnlög, en beryktad völva som kan tala med fåglar. Bröderna har svårt att hålla sams och har båda oro i sinnet. De söker äventyret och lockas av plundringståg och handelsfärder över haven. Den äldste brodern Svarte riktar sina blickar mot rusernas rike i öst.

På en marknad i Könugård möter Svarte den vackra sidenhandlardottern Milka. Hon och hennes bror är utblottade och ser ingen annan utväg än att följa de resliga handelsmännen tillbaka till Norden. Vad framtiden har i sitt sköte kan hon inte i sin vildaste fantasi föreställa sig?

"Blandat blod" är en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden. Mustiga personskildringar av trollkunniga kvinnor och trotsiga trälar för läsaren tillbaka till en av de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden.

"Blandat blod" är första boken i Historiska Medias romanserie Släkten. Här berättas Sveriges historia från vikingatiden fram till våra dagar samtidigt som vi får följa en släkts öden och äventyr.

Den historiska inramningen är autentisk men inom den får romanfigurerna röra sig fritt för att på bästa sätt levandegöra vår historia. Böckerna skrivs av några av våra mest lästa och namnkunniga författare.

Katarina Mazetti är först ut och hennes berättelse gör sitt avstamp i Blekinges kustland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »