Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2014-02-12
Upplaga
1
Förlag
Kalla kulor förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
127 g
SAB
Hc
ISBN
9789187049569
Den nya människan (pocket)

Den nya människan

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-02-12
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den nya människan Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vad händer när barnen som föds inte är vanliga barn?

"Jag har dödat ett barn.
Det är vad de säger till mig här på polisstationen, i förhörsrummet.
Inombords skriker jag.
- Det var inget barn jag dödade. Det var något helt annat. Kan ni inte se det?"

Året är 2014 och inga barn föds längre. Världen är i chock, lamslagen över vad som sker. Efter några år börjar kvinnorna plötsligt bli gravida igen, men de nya barnen är inte som barn brukade vara. De leker inte, de iakttar i stilla tysthet.

Mot sin vilja blir Rakel involverad när hon råkar döda ett barn. Hon är en av de första som inser att den nya människan är ett hot mot mänsklighetens hela existens.
Fler och fler nya barn föds och de har en snabbare utvecklingstakt än vanliga människor. En brutal incident på Rakels arbetsplats ställer hennes tillvaro på ända. Rakel flyr, bort från ångest och sviken kärlek. Men i jakten på tröst i tillfälliga förbindelser och berusning händer det som verkligen inte får hända ...

Den nya människan är en liten Sci-Fi-pärla. På ett väldigt Borde-bli-välproducerad-SVT-Tv-serie-som-sedan-köps-av-HBO-och-blir-världssuccé-samt-gör-författaren-väldigt-rik-sätt.
Johan Zillén, Bokboxen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den nya människan
 2. +
 3. Hotet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet av Dean Koontz (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den nya människan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oväntat bra!
  Henrik Wallin, 23 augusti 2017

  Intressant svensk sci-fi. Snabbt slukad, lättillgänglig i sin stil, men genomgående intressant och medryckande. Ser fram mot att få läsa fler berättelser från författaren. Svensk, sci-fi, skräck, fantasy har definitivt fått en intressant röst.

 2. Tät och välskriven
  Patrik Centerwall, 17 januari 2015

  Den nya människan är en kort bok, mycket innehållsrik och tät. Det är svårt att lägga ifrån sig den, och det är något som följer med när du har läst färdigt den. Boel Bermann är bra på att med ett enkelt språk och ett ibland fragmentariskt berättande fånga stämningar och berätta sin värld.

 3. Helt okej
  Carro, 20 oktober 2014

  En skrämmande framtidsvision, men en ganska spännande historia. Slutade dock lite väl öppet, men det kanske kommer en uppföljare på den, jag vet inte. Helt okej läsning i alla fall.

 4. Inte riktigt trovärdig
  Alexander Henningsson, 22 juli 2014

  Personligen gillar jag när det trots temat är ganska trovärdigt, det tyckte jag inte om denna boken tyvärr. En lite mindre novell, börja läs och bedöm själv.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Boel Bermann