Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2015-02-10
Upplaga
1
Förlag
Kalla kulor förlag
Medarbetare
Ejheden, Sofia (red.) / Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
175 x 110 x 25 mm
Vikt
227 g
SAB
Hc
ISBN
9789187049828

Inga kelgrisar, inga styvbarn

(14 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-02-10
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Utsedd till en av årets bästa deckare av Dagens Nyheter och Kvällsposten 2014!

Ett typiskt hyreshus. En trappuppgång med fyra lägenheter. På utsidan liknar det gula tegelstenshuset en folkhemsidyll, men innanför väggarna lurar ondskan.

Astrid har alltid vetat att det var något fel på hennes son. Ingen trodde henne. De sade att hon var en dålig mor. Att det var henne det var fel på. Men ingen visste det som Astrid visste. För de hemliga gästerna som plötsligt börjar dyka upp kan hon berätta sanningen om vad som hände Caroline och de andra.

Någon gör inbrott i Annas lägenhet. Ingen tror henne. De säger att hon inbillar sig. Anna har ju alltid varit annorlunda. Speciell, som Kristoffer sade. En enda person tar henne på allvar.

Långsamt förs läsaren djupare in i husets hjärta där skuld, vrede och galenskap brottas med hopp och naivitet, och där alla inblandades tillvaro redan står på ända. Samtidigt sänker sig en stank av förruttnelse över byggnaden. En stank av ruttnande lik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inga kelgrisar, inga styvbarn
 2. +
 3. Mannen mellan väggarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen mellan väggarna av Emma Ångström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Inga kelgrisar, inga styvbarn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tokbra men inte för de faint hearted!
  Alva, 24 januari 2022

  Tokbra bok, älskar hur hon skriver. Men den är inte för the faint hearted! Har behövt lägga ifrån mig den ett par gånger. Men blir indragen igen!

 2. Fängslande folkhemsrysare
  Mikael Härdig , 18 februari 2021

  "Inga kelgrisar, inga styvbarn" av Cia Sigesgård är en fängslande och bitvis svårsmält berättelse där ett helt samhälle - eller åtminstone de mörkare sidorna av det - ryms innanför väggarna till ett nergånget hyreshus med rötterna i den svenska folkhemstankens guldålder. Här finns de barn som sviks av föräldrar som bryr sig mer om spriten och sina egna drifter än om sina familjer. Här finns de äldre föräldrar som sviks av sina egoistiska och krävande vuxna barn. Och framför allt finns här mör... Läs hela recensionen

 3. Skitbok!
  Dr Jewskij, 10 augusti 2017

  En lämpligare titel på boken hade varit "Skithuset".
  En orgie i oväsentliga äckligheter och strunt.
  Boken slutar med c:a 10 ouppnystade trådar...

 4. Annorlunda deckare.
  Marina Amonsson, 18 november 2015

  Vi läste boken i vår bokcirkel. Boken är språkligt bra med ett begränsat antal personer. Den är spännande och annorlunda. Här hittar du inte några poliser med alkoholproblem. Huvudpersonerna är speciella och intrigen intressant. Redan på sidan 59 händer det intressanta saker. Trots det kunde jag inte läsa mer än några sidor i taget för den är så äcklig och obehaglig. Det är inte en bok man läser innan man ska sova. Det ska vara ljus dager och långt innan man äter något. Väl på sidan 280 får m... Läs hela recensionen

 5. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 26 juli 2015

  (Den här boken var en av dom tretton böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag vanligtvis läser.)

  Men, åh! Vilken bok! Ibland blir man ju bara så otroligt tagen av en bok, och det blev jag verkligen av den här.

  Hade ju läst en hel del åsikter om boken, och förstått att den skulle vara bra. Men så här bra, det trodde jag inte. Helt klart en ... Läs hela recensionen

 6. Läskig på ett vidrigt sätt
  Elias Olsson, 28 april 2015

  Tänk dig det vidrigaste du kan såsom människor som matas till råttor, hemska sjukdomar och mord, lägg därtill en gnutta vänskap, kärlek och vilsna men goda människor.
  Enligt mig en annorlunda bok med annorlunda och trovärdiga karaktärer.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Cia Sigesgård