Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2016-07-22
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse
Medarbetare
Elgstrand, Andreas (form)
Dimensioner
232 x 163 x 31 mm
Vikt
686 g
SAB
Vl
ISBN
9789187207631
Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse (inbunden)

Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse

(28 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-07-22
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Psykofarmaka gör mycket mera skada än nytta.

Psykofarmaka dödar årligen en halv miljon män niskor över 65 år i USA och Europa.

Psykofarmaka är (i dessa länder) den tredje van ligaste dödsorsaken efter hjärtsjukdomar och cancer.

Bruket av psykofarmaka bör minska med 98 procent.

Det är några av de drastiska slutsatser som den danske läkaren och professorn Peter C. Gøtzsche kommit fram till, efter att i detalj ha granskat vad den samlade forskningen faktiskt säger om vilka effekter psykofarmaka har för dia gnoser som depression, ångest, adhd, schizofreni, bipolär störning och demens.

I Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse avslöjar författaren de många myter som ledande psykiatriker har skapat och underhållit i flera decennier för att dölja att den biologiska psykiatrin - som ordinerar medici nering mot snart sagt varje psykiskt besvär - generellt sett är ett stort misslyckande.

I särskilda kapitel ger Peter C. Gøtzsche också råd om

vad brukare kan göra för att sluta ta psykofarmaka,

vad patienter kan göra för att skydda sig mot vanvård,

vad läkare kan göra för skapa en mer fungerande och human psykiatri.

OM FÖRFATTAREN

Peter C. Gøtzsche är specialistläkare inom intern medi cin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han är en av grundarna av Cochrane-sam ar be tet - ett globalt oberoende nätverk av forskare som arbetar med att ta fram evidens baserad läkemedelsinformation - tillika föreståndare för dess nordiska gren i Köpenhamn.

Peter C. Gøtzsche har publicerat fler än 50 papers i världens 5 mest välrenommerade vetenskapliga tidningar, British Medical Journal, Lancet, Journal of the American
Medical Association, Annals of Internal Medicine samt New England Journal of Medicine . Han har citerats över 10 000 gånger.

Peter C. Gøtzsche nominerades 2015 till utmärkelsen "Årets dansk" av Berlingske Tidende med följande motivering: "Professor Peter C. Gøtzsche har särskilt i boken Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse uppmärksammat psykiatrins skadliga behandlingsmetoder. Han har därmed gett ett mycket väsentligt och välbehövligt bidrag till folkupplysning och debatt. Han för en outröttlig kamp för att mediciner skall användas korrekt. Han har betytt mer än någon annan för att in leda en livsviktig debatt om övermedicinering."

OM PETER C. GØTZSCHES FÖRRA BOK

Peter C. Gøtzsches förra bok Dödliga mediciner och organiserad brottslighet (Karneval 2015) tilldelades 1:a pris i British Medical Association Book Awards 2014 (kategorin medicins ka grundvalar). Ur juryordförandens moti vering:

"Jag rekommenderar varmt den här boken till alla som är intresserade av ämnet. Den borde dessutom vara obligatorisk läsning för läkarstuderande och AT-läkare, som måste bli medvetna om dessa problem. Boken är utomordentligt läs värd. Författarens långa erfarenhet på området har gett honom en klarsynt och synnerligen väl underbyggd uppfattning om läkemedelsindustrins brister. Han är också tydlig med att läkarna, deras fackorganisationer, facktidskrifter och beslutsfattare spelar en viktig roll för missförhållandena."

Om Dödliga mediciner och organiserad brottslighet skrev Hans Peter Söndergaard, chefsöver läkare på Karolinska Institutet, i Läkartidningen:

"Det är en mycket läsvärd bok. Den är spännande och rolig att läsa på grund av den stringens som, trots alla påståenden, präglar [Gøtzsches] redovisning av fakta, resonemang och slutledningar. En fantastisk snabbkurs i varför statistik och vetenskapsteori är viktig.

Det är på samma gång en djupt oroande text, eftersom den på ett övertygande sätt dokumenterar att grundvalen för medicinskt beslutsfattande vacklar på grund av graden av korruption inom läkarkåren, läkemedelsbranschen, myndigheter och politiska organisationer.

Utan att för ett ögonblick överge sitt sakliga huvu
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse
 2. +
 3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Verkligheten
  Bertil Eriksson, 14 juli 2022

  Bra bok, tur att någon tar upp detta ämne. Hoppas att flera läser denna bok och sprider denna kunskap vidare till andra som förstår.

 2. Viktig läsning

  Efter över femtio år inom vården som distriktssköterska, så vet jag att allt som skrivs i boken av Peter Götzsche, om dödliga mediciner, är sant. Dör man inte, så blir livet ändå förstört. Kroppen och hjärnan tar så stor skada att man lever livet som en robot. Läs historien om True Hope, Empowerplus, Bonnie Kaplan samt Svenska Molekylärbiologiska Sällskapet. Det går att ändra kosten, fet fisk, vitaminterapi samt psykoterapi. Det är en skam att så litet forskning har gjorts för att hjälpa psy... Läs hela recensionen

 3. Inte mycket sanning
  Frej Johansson, 25 januari 2018

  Götzsche kritiserar läkemedelsindustrin för att fara med osanning och därför är det tråkigt att han gör samma sak. Det är inte mycket i boken som är nyanserat, han väljer de källor som passar honom bäst men ignorerar motargumenten. Om en studie stödjer hans tankar är den väl utförd - om inte är den resultatet av korruption. Hans egna "uträkningar" som skulle visa att 95 % av alla läkemedel är onödiga är direkt löjeväckande om man läser de källor han refererar till. Tråkigt eftersom det också ... Läs hela recensionen

 4. Värdefull kunskap
  Eva-Lena Carlson, 21 januari 2017

  Jag blev så glad för att informationen om läkemedelsindustrin äntligen börjar ifrågasättas på riktigt. Hoppas att många vågar göra valet och läsa en skrämmande bra bok.
  Vänligen Eva-Lena

 5. Oseriös kritik
  Bookz, 22 december 2016

  Psykiatrin och läkemedelsbranschen har stora brister, det känner alla med insyn till. Dessvärre är den här boken ett skämt, Götzsche kan ingenting om psykiatri. Hans retorik framstår som vetenskaplig för den som inte känner till den verkliga vetenskapen bakom. Synd på ett sådant intressant och viktigt ämne.

 6. Intressant men bitvis onyanserat
  Stina Bernhardsson (Malmö), 20 december 2016

  Diskussioner kring ämnen som detta blir ofta onyanserade. Läkemedelsindustrin rekommenderar psykofarmaka i höga doser och kombinationer samtidigt som motståndare menar att läkemedel är dåligt och dödligt. Verkligheten är mer komplicerad.

  Utifrån min högskoleexamen i psykiatri, studier i psykologi, erfarenheter som patient (bipolär) och observationer av medpatienter så håller jag med om att det sker en omfattande övermedicinering och felmedicinering. Ångest/depression borde inte behan... Läs hela recensionen

 7. Verkligheten överträffar de värsta farhågorna
  Anton, 21 november 2016

  En avslöjande bok som tyvärr visar att människans girighet hos såväl läkemedelsföretag som enskilda läkare går före den enskilda människans krav och rättigheter på ett adekvat bemötande och behandling.

 8. Uppriktig bok om dödlig psykiatri och förnekelse.
  Stig Cronberg, 20 oktober 2016

  Tag medicin 2 veckor. Du blir inte bättre. Slutar. Då kommer abstinensbesvären. Du återtar medicineringen. Då känner du för första gången att medicinen hjälper och känns underbar, men du fortsätter att medicinera livet ut trots att biverkningar dyker upp.
  Själv är jag läkare sedan snart 60 år men har inte tagit en enda tablett på flera år-

 9. Samhällsutveckling.
  Bengt Arne Malmlöf, 9 september 2016

  Det är av misstagen man lär sig. Utvecklingen går framåt genom problemlösningar. Psykiatrin är ett stort samhällsproblem. Peter Götzsches många faktaupplysningar och rekommendationer bidrar till en bättre livsförståelse och samhällsutveckling.

Visa alla 9 recensioner