Passagen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2017-12-04
Upplaga
1
Förlag
Fria Ligan
Medarbetare
Granath, Christian (form)
Illustratör/Fotograf
Simon Stålenhag
Dimensioner
287 x 257 x 20 mm
Vikt
1243 g
SAB
Ibz Stålenhag, Simon,Rbb,Hc
ISBN
9789187222696

Passagen

(12 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-12-04
469
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Passagen är en lågmäld och otäck dystopi som verkligen biter sig fast i läsaren. Varvat med bilder och text så kommer du definitivt att få en säregen läsupplevelse." - C.R.M Nilsson

Året är 1997. En tonåring är på rymmen genom ett dystopiskt USA tillsammans med en liten gul robot. Längs vägarna reser sig vraken efter enorma krigsdrönare tillsammans med skräpet från ett högteknologiskt konsumtionssamhälle i förfall. Medan de närmar sig kusten faller världen samman i allt snabbare takt, som om civilisationens ihåliga kärna till slut kollapsat bortom horisonten. Simon Stålenhag är den internationellt hyllade författaren och illustratören bakom Ur varselklotet och Flodskörden. Hans egensinniga och fantasifulla bilder och berättelser, som visar fantastiska maskiner och varelser i en typisk skandinavisk vardag, har gjort Stålenhag till en av världens mest eftertraktade visuella historieberättare. I Passagen riktar han sin unika blick mot Amerika.

Sagt om Passagen:

"Hans konst förtjänar all världens uppskattning" - Expressen

En lågmäld, men samtidigt storslagen, vision av ett söndrande samhälle någonstans mellan Blade Runner och Neuromancer. Den stora skillnaden mellan Stålenhags vision och 80-talets framtidsskildringar är att tekniken inte är något nytt som föds, utan fornlämningar som vittnar om en tid som flytt. Det blir till en metafor över en död framtidsvison, där Stålenhag samlar resterna av den och ger den ett liv efter döden, i ett nytt sammanhang. ~FZ, Joakim Kilman
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Passagen
 2. +
 3. Ur varselklotet : tales from the loop

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ur varselklotet : tales from the loop av Simon Stålenhag (häftad).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Passagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varje bild en film
  Mattias, 1 juni 2020

  Varenda bild blir en långfilm i huvudet. Stämningen fastnar enorm effektivt. Simon Stålenhags bilder är lika effektiva som vackra och trollbindande.

 2. Dystopi
  Golfänkan, 5 januari 2019

  Helt fantastisk! Dystopikonst när den är som bäst. Jag måste läsa / se alla Simon Stålenhags böcker. Denna och Flodskörden är otroligt bra, bild och text smälter ihop.

 3. Passagen är kusligt romantisk.
  Callie, 7 mars 2018

  Som vanligt grymma techart-bilder. Denna gång är dock storyn kuslig med skrämmande framtids återblickar.
  Ett måste att ha i bokhyllan för oss som älskar skönheten i det som gått förlorat.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Simon Stålenhag