Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2018-09-25
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
205 x 145 x 25 mm
Vikt
380 g
SAB
Hc
ISBN
9789187291500
Kabaré Vemod (inbunden)

Kabaré Vemod

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-25
139
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
KABARÉ VEMOD är en roman om två mäns resa genom livet. Den ena genomEuropa och den andra i sitt inre. De träffas aldrig. Den äldre avdem är far till den yngre. Deras handlingar och beslut, stora somsmå, påverkas av tomrummet mellan dem. Detta färgar deras personlighet och deras relation till omgivningen,särskilt till kvinnorna i deras liv.

Gränser korsas, olovligen och olagligen. Hämnd, begär, kärlek, hot,utmaningar, svek och vardag avlöser vartannat. Vilken frihet har manmed de förutsättningar man får? Hur långt sträcker sig maktenöver sitt eget liv?

Romanens scenografi är de båda männens kvinnor och Istrien, Trieste,Hamburg, sjön Immeln, Malmö och Köpenhamn. De agerar utifrån ettutanförskap men betraktar sig inte som offer. Ödet har ingen moral,druvor växer på sluttningar, vemodet tar plats i en bar och kvinnorbär livet i sina sköten och på sina axlar det är en annanbeskrivning av romanen.

Romanen är delvis baserad på upplevelser och historier som förmedlats tillförfattaren. Saknaden av en närvarande biologisk far, orsakernatill det, moderns gränsflykt med sonen och något av det somframkommit om fadern efter hans död.

Boris Ukotic' Zetterlund och hans mor Marija tillbringade två och etthalvt år i två olika UNHCR-läger för flyktingar i södra Italieninnan de kom till Sverige i början av 60-talet. Då var Boris baranågra år gammal. Marija sa ofta att Sverige och nåden gav henneett nytt liv.

Boris Zetterlund arbetar som Senior advisor på ett dataföretag.Han har också varit socialarbetare, bibliotekarie, it-strateg ochaffärsområdeschef, är gift och far till tre döttrar. Kabaré Vemod är hans bokdebut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kabaré Vemod
 2. +
 3. Sorg och vemod : ett urval av svenska dikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sorg och vemod : ett urval av svenska dikter av Bo Bergman, Karl Asplund, Pär Lagerkvist, Erik Axel Karlfeldt, Ola Hansson (cd-bok).

Köp båda 2 för 261 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kabaré Vemod. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kabaré och vemod
  Ingela Ljungdell, 3 mars 2019

  Jag tycker mycket om den här boken! Episodiskt och sorglustigt som själva livet. Fint och lågmält om saknad, längtan och kärlek i det som var och det som blev. En fantastisk bok, som jag gärna rekommenderar!

 2. Som en fin present
  Pia Hammarqvist, 2 mars 2019

  Nu har jag läst boken två gånger. Den första gången i långsamt tempo utsträckt över lång tid och den andra gången sträckläst på ett par timmar. Den andra gången läste jag den tillsammans med musiken från bokens egna Spotifylista, vilken grej! Det blev nästan som ett fint sommarprat, om jämförelsen tillåts - en extra dimension i alla fall. Det är ett så coolt paket med helhetshistorien och små anektoder, med författarens funderingar och insmugna favoritböcker, filmer, posters och musik. Att ja... Läs hela recensionen

 3. Famna vemodet
  YlvA, 21 februari 2019

  En då - och nutidsskildring som tvinnar in sig i varandra. Små och stora händelser berättas med en värme och ödmjukhet inför den mänskliga människan. Ingen är perfekt och alla bär på sina möten, sina tolkningar, sina val, tillfälligheter och möjligheter, tagna och icke tagna chanser. Bolen lämnar mig med en varm känsla av att vilja veta mera..

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Kabaré Vemod