Med världen som arbetsplats (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-05-31
Upplaga
1
Förlag
Förlaget Selstam.se
Originaltitel
Med världen som arbetsplats
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
394 g
ISBN
9789187297373
Med världen som arbetsplats (häftad)

Med världen som arbetsplats

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-05-31
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Är du intresserad av världskultur och global utveckling är detta boken för dig. Den reflekterar över erfarenheter från författarens arbeten i Afrika och Asien. Varje land, samhälle och projekt har sina speciella utmaningar. Om lagar och institutioner inte är funktionella, om beslut avgörs av prestige eller korruption, så får vi problem. Men utmaningar går att lösa om vi förstår vad som pågår. Det är inte människor som är så olika, utan de system de verkar i. Det är en berättelse om att söka förståelse, med kopplingar till teoretisk kunskap inom samhällsvetenskap, socialantropologi och historia mm.

Boken handlar framför allt om erfarenheter från författarens arbete som projektledare för utvecklingsprojekt i 22 länder på 3 kontinenter. Hur hantera projekt i många olika kulturer? Hur bli ansvarig för ett enormt vägutvecklingsprojekt för en hel delstat i Indien? Möten med krigsherrar i Afghanistan och Fredsprisvinnare på Öst Timor. Varför fungerar samhällen så olika, när människor ändå är så lika? Och vilken betydelse har vår världsbild och erfarenhet för hur vi arbetar tillsammans? Samarbete och meningsskiljaktigheter som kan uppstå i en internationellt sammansatt projektgrupp och hur klara att tillfredsställa kraven som ställs av handläggare hos biståndsgivare som EU, Världsbanken, Asiatiska Utvecklingsbanken mm, och samtidigt tillgodose lokala myndigheters krav och invånarnas egna önskemål. Observationer kring olika nyanser av härskarteknik. Hur fungerar korruption och vad händer om du säger ifrån? Utmaningar man ställs överför när vägar skall planeras och byggas under vitt skilda geografiska förhållanden, från Kalahari till Himalaya.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med världen som arbetsplats
  2. +
  3. Från Syrien till Färgelanda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från Syrien till Färgelanda (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Med världen som arbetsplats. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande skildring av ett udda arbetsliv!
    Mats Selén, 8 november 2019

    Att få följa Dag Veggers hisnande resa genom världens alla hörn och insett de svårigheter - kulturkrockar, konfliktområden och nära nog omöjliga arbetssituationer - som det innebär att leda infrastrukturprojekt har varit mycket fascinerande och lärorikt. Jag uppskattade den självdistans och humor som genomsyrar boken. Rekommenderas varmt!

Visa alla 1 recensioner