Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2016-03-15
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Lottie Eriksson
Originaltitel
Making Rounds With Oscar
Medarbetare
Torstensson, Aase (form) / Sjöblom, Lisa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
125 g
SAB
Qdfjb
ISBN
9789187301629

Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva

(44 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-03-15
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Förord av Nils Uddenberg, författare till Gubbe och katt.

Det är vårdhemmets sjuksköterskor som först märker det. Gång efter gång vet den buttra katten Oscar något som vårdpersonalen inte vet. När en patient inte har långt kvar, hoppar Oscar upp i sängen och håller patienten sällskap de sista timmarna i livet. Läkaren och geriatrikern David Dosa tror inte riktigt på det, han är ju utbildad naturvetare och skeptisk till den här sortens påståenden. Men det händer gång på gång och till slut kan han inte längre blunda för Oscars ovanliga gåva.

För att gå till botten med frågan börjar han samtala med sin personal och sina patienters närstående. Samtalen ger honom insikter som han skriver ner. Det blir en varm och fin, rent av uppmuntrande, berättelse om hur relationer och livet som helhet förändras när en nära och älskad blir dement. Och vad en liten katt kan göra för att förgylla den sista tiden i livet, både för patienten och för de anhöriga.

DAVID DOSA jobbar fortfarande på vårdhemmet i Providence på Rhode Island, vid sidan av sin forskning inom geriatrik vid Brown University. Även Oscar tassar fortfarande omkring på avdelningen.Boken blev en New York Times best-seller och har sålts till 21 länder."Sjukhuskatten Oscar är en hjärtvärmande berättelse om tröst och sällskap, om att släppa taget och om att göra det bästa i en fruktansvärd situation." C.R.M. Nilsson

"Sjukhuskatten Oscar är en fantastiskt bra bok!" Biblioskop
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva
 2. +
 3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Med(djur)lighet

  Mycket rolig och tänkvärd liten bok för människo och kattälskare, men också för alla som arbetar inom vård och omsorg av dementa och alla andra människor. Djuren har mycket att lära
  oss lite mer okänsliga varelser :)

 2. Sjukhuskatten Oskar
  Paula V., 14 februari 2019

  Bra bok, men samtidigt sorgligt. Djuren sägs ju veta mer och används därför till olika saker, så inte konstigt att denna katt hade hittat sin uppgift. Mycket läsvärt och speciellt till dom som tycker om djur.

 3. Arbetsmaterial
  Eva Maria Kåks, 4 december 2017

  Jag är lärare i vård och omsorgsprogrammet och använder boken i min planering för undersköterskor i utbildning. Det är en fantastisk bok som är lätt att läsa passar alla

 4. Mysfaktor
  Lisa , 15 mars 2017

  Mysig liten bok som alla borde läsa. Sorglig men ändå upplyftande. Hade svårt att lägga ifrån mig boken, missade att kliva av på min busshållplats

 5. Tänkvärd
  Laila Lebzien, 3 juli 2016

  Negativt är ju sjukdomarna som drabbar många av oss, tyvärr.
  Det positiva är synen på hur de sjuka får sin behandling och mottagande av anhöriga på bästa sätt.
  Som tidigare vårdpersonal skulle jag gärna ha arbetat på denna avdelning.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av David Dosa

 • Making Rounds With Oscar

  David Dosa

  An otherwise ordinary cat, Oscar has the uncanny ability to predict when people in the Steere House nursing home are about to die. Dr. Dosa tells the stories of several patients and examines end-of-life care as it exists today.