Den fantastiska Gracie : ett annorlunda hundliv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2014-04-29
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Nils-Olof Östergård
Originaltitel
The amazing Gracie
Medarbetare
Frusciante, Emmett (form)
Illustratör/Fotograf
Meg Cundiff
Dimensioner
171 x 100 x 25 mm
Vikt
100 g
SAB
Qdfjaz,636.72
ISBN
9789187301667
Den fantastiska Gracie : ett annorlunda hundliv (pocket)

Den fantastiska Gracie : ett annorlunda hundliv

(54 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2014-04-29
46
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En otrolig, men sann, historia som lockar till både skratt och gråt. En historia om hur den döva grand danois-valpen Gracie dimper ner i en ung mans liv och hur han genom henne lär sig vad som är viktigt i livet.

Hon var ensam kvar i sin kull och ingen vill ha henne - en liten grand danois-valp som var albino och dessutom döv. Hon hade stora, himmelsblå ögon och när Dan Dye försiktigt närmade sig henne, kämpade hon sig upp på tassarna som ett vingligt föl. Hon buffade till honom på näsan med sin nos, tog ett ostadigt steg tillbaka och tittade honom i ögonen. Den lilla hundvalpen hade lika gärna kunnat tala, för det rådde ingen tvekan om vad hon menade: Du vet att jag är den rätta. Sluta tramsa och ta mig härifrån!

Den fantastiska historien om Gracie fortsätter när hon vid ett års ålder började matvägra, men till slut gick med på att äta de hembakade hundkexen som Dan lärde sig att göra. Ryktet om de fantastiska hundkexen spred sig och Dan och hans kollega Mark startade Three Dog Bakery, ett litet bageri som bakar nyttigt hundgodis. Ryktet fortsätter att sprida sig för att till sist explodera när Dan, Mark och Gracie blir inbjudna till Oprah Winfrey Show och Oprah glatt äter ett hundkex under intervjun. Mediahysterin blir enorm och efter ett tv-framträdande hos Conan O'Brian, blir Dan och Mark erbjudna ett eget matlagningsprogram för hundar. Det lilla hundkexbageriet Three Dog Bakery är idag en kedja med över femtio butiker över hela Nordamerika.

Lika delar kärlekshistoria och framgångssaga. Du behöver inte vara galen i hundar för att älska den här boken. The Philadelphia Inquirer

Två tassar upp för denna inspirerande och hjärtevärmande historia. The Portland Oregonian

Fnissig och hjärtevärmande på samma gång. St. Louis Post-Dispatch

Tårar kommer att falla på boksidorna när du läser om Gracie. USA Today
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den fantastiska Gracie : ett annorlunda hundliv
 2. +
 3. Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ovanlig gåva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjukhuskatten Oscar : en vanlig katt med en ova... av David Dosa (pocket).

Köp båda 2 för 101 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Den fantastiska Gracie : ett annorlunda hundliv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar läsning!
  Esthe, 17 oktober 2015

  Både mysig och sorglig. Har redan lånat ut boken till min mor som också uppskattade den. En härlig sträckläsning för hundälskare!

 2. Feel-good för hundmänniskor!
  Carina Pettersson, 28 mars 2015

  Härligt att läsa att livet med en döv hund kan fungera så väl. Kan nog rädda livet på en och annan döv valp!

 3. För djurmänniskor!
  Monique Örne, 16 mars 2015

  En söt historia om en man och hans hund. Å livet med hans kompis och hans hundar. Lättläst men lite torftigt språk, kan iofs bero på originalspråket eller een dålig översättning. Men historien är helt klart läsvärd!

 4. Vilken bok!
  Karianne Esseveld, 24 oktober 2014

  Jag blev så rörd av den, och läste klart den på en dag! Har hund själv som jag adopterat så kanske därför den föll mig i smaken =) Men gjorde mig så glad, sorgsen och ja återigen lycklig över att ha hund!

 5. inte värt att läsa
  moa lillhonga-åberg, 21 juli 2014

  Ytlig. Dåligt språk. Trams. Nästan fascinerande att något så dåligt kan bli en världsframgång. Läs något vettigare, slösa inte tid på något så ovidkommande.

 6. Lill

  En fantastisk bok om en fantastisk hund. Dövhet förstärker tydligen alla andra sinnen. Grace kände direkt när husse behövde kärlek. Med gripande slut - jag grät floder!

 7. den fantastiske Gracie
  catharina agelii, 6 juni 2014

  Inte alls i min smak. Alldeles för amerikansk i framställningen. Gillar inte attityden att hundar kan tänka och reflektera och framställs som människor och omnämns med epitetet "tjejerna". Jag är själv stor hundvän men en hund är en hund om än aldrig så gullig och snäll. Stundtals lite underhållande men ack så amerikansk Tvserier och utklädda hundar i klänning och hatt-huh så hemskt!

 8. vilka människor och vilken hund
  Ingrid Ullenius, 6 juni 2014

  Värmer hjärtat att möta människor som möter djur och som gör allt för dem och sen förstår hur mycket mer de fick. Grät på slutet. ..

 9. En varm berättelse om en älskad fyrbent vän
  Helen L, 21 maj 2014

  Det kan lätt bli lite väl sockersött när en ägare berättar om sitt älskade djur, men den här historien handlar både om kärleken till en hund såväl som hur hon blev grunden till en lyckad affärsidé. Boken går visserligen snabbt att läsa, men berättelsen stannar desto längre.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Amazing Gracie

  Dan Dye, Mark Beckloff

  Gracie was a deaf and partially blind albino Great Dane with a delicate constitution and a penchant for small miracles. Dan is the man - sad over the loss of his last dog and trapped in a dead-end job - who adopted her. Three Dog Bakery is the bur...

 • Cooking the Three Dog Bakery Way

  Mark Beckloff, Dan Dye

  From the celebrated creators of the ever pupular Three Dog Bakery, the world's first bakery for dogs, comes a fun-filled collection of easy-to-make gourmutt meals and treats designed to keep dogs healthy, happy, and drooling from ear to ear. It's ...

Bloggat om Den fantastiska Gracie : ett annorlunda h...