Devils Peak (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
594
Utgivningsdatum
2014-02-18
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789187347115
Devils Peak (e-bok)

Devils Peak (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-02-18

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Devils Peak är en topp på Taffelberget under vilket Kapstaden breder ut sig, och där utspelar sig också Deon Meyers nya kriminalroman. I centrum står tre personer vars hårda livsöden för dem samman: Christine van Rooyen, en ung afrikanderkvinna som hamnar i prostitution men gör allt för att skydda sitt barn; Tobela Mpayipheli, tidigare ANC-soldat; Benny Griessel, en alkoholiserad polis, utsparkad hemifrån och ifrågasatt på jobbet.
Tobela försöker dra sig undan sitt tidigare liv som soldat och livvakt i undre världen, men när hans adoptivson mördas under ett banalt rån som den sydafrikanska rättvisan inte förmår hantera förvandlas Tobela till en hämnare. På sonens mördare men så småningom på allt som hotar barnen. Och om inte Griessel hittar och stoppar honom har han inget jobb kvar. Eller familj. Christine blir hans redskap.

»Årets bästa utländska deckare enligt Svenska Deckarakademin och de har förstås alldeles rätt.« (Dagens Nyheter)

»Det här är verkligen något att läsa och begrunda för alla som är intresserade av Sydafrikas historia och dessutom vill ha en kriminalroman av yppersta klass.« (Corren)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Devils Peak. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jätte bra
    bonadea, 2 februari 2019

    Devils Peak är min första bekantskap med författaren Deon Meyer men inte den sista. Jag är inte jätte förtjust av kriminalromaner men Devils Peak tyckte jag jätte mycket om. Intressanta personbeskrivningar man får lära känna karaktärerna ingående, och att det utspelar sig i Sydafrika gör det ännu mer intressant. Tre trasiga människor , tre livsöden som förs samma: En alkoholiserad polis, en prostituerad och en före detta soldat som har förlorat sin son i ett brutalt rån.

    Jag har nog ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Deon Meyer