Wolf Hall (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Wolf Hall (del 1/3)
Antal sidor
647
Utgivningsdatum
2014-04-22
Upplaga
1
Förlag
Weyler förlag
Översättare
Jesper Högström
Originaltitel
Wolf Hall
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
210 x 140 x 50 mm
Vikt
761 g
SAB
Hce
ISBN
9789187347412
Wolf Hall (storpocket)

Wolf Hall

(61 röster)  |  Läs 15 recensioner
Storpocket Svenska, 2014-04-22
99
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Det är en mästerlig prestation, ett litterärt storverk« (Gomorron Sverige, SVT) » en storartad berättelse« (Andres Lokko) »1500-talet känns, låter och doftar i Hilary Mantels Wolf Hall. Att romanen kommer på svenska är en av årets största litterära händelser.« (Helsingborgs Dagblad) » ett unikt och lysande konstverk« (expressen)

Vi är i England, det är 1530-tal, och släkten Tudor är en hårsmån från katastrof. Henrik VIII vill få påven att annullera äktenskapet med Katarina för att istället äkta Anne Boleyn och få den son som kan säkra tronen. Thomas Cromwell blir mannen som ska ordna saken, till varje pris. Wolf Hall är en historisk roman och en tidlös studie i makt, kärlek och politik, lika aktuell då som nu.

Brittiska Hilary Mantel har skrivit flera böcker men fick år 2009 sitt stora genombrott med den historiska romanen Wolf Hall. Och vilket genombrott! Wolf Hall belönades med prestigefyllda Man Booker Prize och flera andra stora utmärkelser. Tidningarna utnämnde boken till årets bästa roman och Hilary Mantel till årets författare. Romanen är också den Man Booker Prize-vinnare som sålt bäst genom tiderna.

Wolf Hall är första delen i en trilogi och uppföljaren Bring Up the Bodies kommer på svenska våren 2014. Även Bring Up the Bodies fick Man Booker Prize och Hilary Mantel blev den tredje författaren någonsin att vinna Man Booker Prize två gånger.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Wolf Hall. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Reflektion
  Nils-Åke Tilly, 22 september 2020

  Intressant och spännande. Jag tycker att den ibland kan vara svår med syftningar. Man får läsa om.
  Jag behöver friska upp historien, annars hade jag kanske inte orkat igenom den. Googla på de olika personerna, så får man lite kött på benen och kan hänga med.

 2. Läs orginalet!
  LRB, 21 juli 2020

  Det här är en miserabel översättning! Google translate utan flyt...
  Annars så är det här en bok för anglofiler på ett positivt sätt.

 3. Bra
  Kvasthilda, 31 juli 2019

  Jag såg faktisk tv serien innan jag läste böckerna. Tror det
  underlättade med att hålla reda på alla personer. Jag gillar
  engelsk historia och väntar på del tre.

 4. Lysande

  Från början lite väl många personer att hålla reda på, många heter Thomas, men så småningom får man grepp om dem. Det här är ingen lättläst deckare. En bok som kräver din koncentration och ditt intresse, en bok att läsa när du har gott om tid. Man bör även ha lite kunskap om historia då blir varje stund av läsning spännande.

 5. Lysande
  inger, 7 november 2016

  Jag var helt betagen av hennes sätt att skriva om Thomas Cromwell och Henrik den VIII. De bestialiska personligheterna, det fruktansvärda förtrycket....allt skildrades med ett inifrånperspektiv som lyckade göra det hela så intressant ...mänskligt och mångfacetterat. En läsupplevelse utöver det vanliga.

 6. Tröttande
  BIA AHLBERG, 1 juli 2016

  Efter att jag läst 1/3 del av boken lade jag den åt sidan. Det är så många namn att hålla reda på. Man får ofta gå tillbaka och titta på skissen framme i boken för att se vem texten handlar om.

 7. Läsvärd!
  Emma, 14 oktober 2015

  En "tegelsten", som det var jobbigt men intressant att läsa! Historia gillar jag! Lite' för många som hette Thomas dock!

 8. Bättre som bok än TV-serie
  Simon G, 29 juni 2015

  Kanske inte kommer som en överraskning, men läs boken istället för att se TV-serien. Lite många personer att hålla reda på men det är det värt för miljön som erbjuds. En bok att läsa när du har gott om tid.

 9. Vacker och...
  Björn Segelod, 31 mars 2015

  En fantastisk roman på många sätt men som lider av ett överflöd av för handlingens oviktiga beskrivningar. Boken blir ibland svårgenomtränglig genom att den är skriven i ett stort antal bisatser där avsikten verkar vara att skapa en matta av ord som läsaren skall ta till sig. Tidsepoken är dock en av de mest omskrivna i engelsk historia och detta gör boken intressant. Boken är vacker på många sätt, men lider ibland av brist på fokusering. Kort sagt,

  .... Bra skriven, lite tråkig i längden

 10. Svårgenomtränglig
  Dagobert, 11 mars 2015

  Håller med andra recensenter om att det är svårt att hålla koll på alla personer och händelser. Hade också svårt med att ta till mig de uppenbart fiktiva tankar, känslor och upplevelser hos de olika historiska personerna hon skriver om och om förhållandet dem emellan - kom på mig själv med att bli lite irriterad och trött på detta. Dessutom med pendlandet mellan olika perioder och platser/länder.

 11. Fantastisk!
  A., 9 februari 2015

  Hade svårt att lägga ifrån mig denna! Jag trodde inte att jag kunde bli så fascinerad av ännu en historia om Henrik VIII och Anne Boleyn men språket, miljöbeskrivningarna och alla intressanta personer med Cromwell i spetsen var fängslande.

 12. Wolf Hall
  Erica , 8 september 2014

  Man måste ha tålamod, men det är en intressant bok, med ett annat perspektiv, vilket jag uppskattar. Vanligtvis läser man om Anne Boleyn och Henrik den VIII från ett nära perspektiv, nu är den mer på avstånd. Jag skulle rekommendera boken, men det är ingen sträckläsare, inte för mig åtminstone, men det är en bok värd att läsa.

 13. Besvikelse
  Boken, 7 augusti 2014

  Hade stora förhoppningar efter alla positiva recensioner. Tyvärr var boken mycket svårläst och många personer att hålla reda på. Har hittills inte orkat läsa ut den.

 14. För mångordig.
  Hanna Gunnarsson, 7 juli 2014

  Svårt att hålla intresset uppe genom alla intriger och svårt att hålla reda på alla personerna. Kommer inte att läsa del två.

 15. svårläst
  eva , 4 juli 2014

  Jag har haft boken i över en månad och bara kommit 60 sidor. Svårläst, gammaldags säkerligen tidstypiskt språk, väldigt många människor i personregistret. Efter alla positiva recensioner så försöker jag igen till hösten...

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Hilary Mantel