Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2014-09-15
Förlag
Celanders förlag
Dimensioner
210 x 136 x 20 mm
Vikt
321 g
SAB
Hc
ISBN
9789187393143
Den tredje passageraren (häftad)

Den tredje passageraren

(4 röster)
Häftad Svenska, 2014-09-15
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I början av september 2001 hittas en lokal högerextremist död på en gata i Landskrona. Polisen tror att det rör sig om en smitningsolycka. Inga vittnen och inga misstänkta finns. Lokaljournalisten Erik Larsson skriver om händelsen. Men sedan faller saken i glömska. Tills ett vittne tar kontakt med honom. Snart upptäcker Erik Larsson att han befinner sig i en kapplöpning med den militära underrättelsetjänsten, och att den anonymitet han lovat vittnet på något sätt har spräckts. Han inser att han måste komma först fram till vittnet.

Den tredje passageraren tar sin början hösten 2001, strax efter 11-septemberdåden. Det som först verkar vara ett tragiskt dödsfall utan politisk betydelse visar sig senare vara en händelse med återverkningar långt utanför Sveriges gränser.

"Tony Johansson skriver så rappt och tempofyllt att det förvånar mig att "Den tredje passageraren" faktiskt är hans debut som deckarförfattare. Särskilt som han samtidigt hinner åstadkomma både en hyfsad intrig och kommentera Sveriges säkerhetstjänst, dess terroristbekämpning och förhållande till svensk lag."

Bengt Eriksson i Expressen/Kvällsposten

"Den tredje passageraren blir en bladvändare. En sån där bok som man faktiskt inte vill lägga ifrån sig. Jag läser massor av deckare. Allt från engelska pusseldeckare till amerikanska hårdkokta. Den tredje passageraren passar inte in i någon av de kategorierna. Men jag skulle gärna se att fler gjorde som Tony Johansson. Det behövs fler thrillers som tar upp brännande och (som med FRA) alldeles för lite diskuterade politiska frågor."

Jesper Bengtsson i Tiden
 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tredje passageraren
  2. +
  3. Smugglaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smugglaren av Tony Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tony Johansson

  • Smugglaren

    Tony Johansson

    Del 2: Erik Larsson och My Englund. Polischef My Englund har fullt upp och ont om folk. Samma morgon som några lekande barn hittar ett svårt bränt lik i strandkanten utanför Borstahusen, har hon och hennes kollegor på Landskronapolisen gjort ett m...

Bloggat om Den tredje passageraren