Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Markus Av Trolyrien (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2016-09-23
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Dimensioner
230 x 213 x 20 mm
Vikt
535 g
SAB
uHc
ISBN
9789187411335
Markus av Trolyrien (inbunden)

Markus av Trolyrien

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-09-23
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När Markus blir kidnappad av den vackra, men egendomliga kvinnan Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ett tungt ansvar som landets motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske kung Josuas talismaner, som kanske - om de gamla sagorna stämmer - är deras enda hopp.

Markus av Trolyrien är en humoristisk fantasyberättelse, fylld av spänning och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

Vi får lära känna Markus, en vanlig svensk tonåring som kastas in i en minst sagt ovanlig värld. Genom en hård skola av motgångar och strider vänjer han sig vid sitt nya liv och upptäcker nya sidor hos sig själv. Men vem ska han lita på i denna nya värld - vem är vän och vem är fiende? Kan han verkligen tro på de gamla sagorna som ska visa vägen till seger över monstren? Och kommer Markus någonsin att hitta hem igen?

Full av spänning och intriger, berättelsen tar ständigt
nya svängar och känns aldrig förutsägbar. - Ellen, 16 år.

Boken om Markus är lätt att leva sig in i. Jag längtar efter fler böcker! - Anna, 12 år

Väldigt roligt och bra skrivet. - Tobias, 19 år
OM FÖRFATTAREN:
Som amerikansk ungdomsledare, inneboende hos en afrikansk familj i Sveriges roligaste landskap (gissa vilket) har Joseph A. Davis alltid något att skriva om. Han är en kreativ person med många strängar på sin lyra, men Markus av Trolyrien är hans första bok på svenska. Utan tvivel blir det fler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Markus av Trolyrien
 2. +
 3. Xirianas gåta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Xirianas gåta av Joseph A Davis (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Markus av Trolyrien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En fartfylld fantasyberättelse som har allt...
  Gullis lästips, 16 mars 2019

  I Markus av Trolyrien kasts man rakt in i en annan värld en vår egna fylld av äventyr, humor, fantasifulla varelser, märkliga folkslag och sägner. Det gäller att hänga med i Svärdbärarens motvilliga kamp mot det onda i den märkliga världen som är fylld av udda saker som jätteskorpioner, troll eller ett och annat konstigt monster. Och städer där kläder växer på träd, gräset är blått och ätligt och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på kläderna och där vissa folkslag ser upp ti... Läs hela recensionen

 2. Förvånansvärt bra!
  Barnboksfamiljen, 24 augusti 2018

  Funkar även för 9-12 år.
  Detta är en Fantasybok som handlar om Markus (från vår värld även känd som Trolyrien). En dag ligger han på sjukhus när Diomeda dyker upp - kungens lojala budbärare från världen Valarien.
  Av någon okänd anledning så har Markus förvandlats och ser nu ut som Valariens kronprins. Diomeda tar med honom genom portalen till sin hemvärld och Markus försöker hantera situationen som snabbt utvecklas.
  Jag kan erkänna att jag först blev lite fördomsfull mot denna ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Joseph A Davis

Bloggat om Markus av Trolyrien

Bokvideo