Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Markus Av Trolyrien (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2016-09-23
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Dimensioner
230 x 213 x 20 mm
Vikt
535 g
SAB
uHc
ISBN
9789187411335
Markus av Trolyrien (inbunden)

Markus av Trolyrien

(14 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-09-23
159
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Markus blir kidnappad av den vackra, men egendomliga kvinnan Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ett tungt ansvar som landets motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske kung Josuas talismaner, som kanske - om de gamla sagorna stämmer - är deras enda hopp.

Markus av Trolyrien är en humoristisk fantasyberättelse, fylld av spänning och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

Vi får lära känna Markus, en vanlig svensk tonåring som kastas in i en minst sagt ovanlig värld. Genom en hård skola av motgångar och strider vänjer han sig vid sitt nya liv och upptäcker nya sidor hos sig själv. Men vem ska han lita på i denna nya värld - vem är vän och vem är fiende? Kan han verkligen tro på de gamla sagorna som ska visa vägen till seger över monstren? Och kommer Markus någonsin att hitta hem igen?

Full av spänning och intriger, berättelsen tar ständigt
nya svängar och känns aldrig förutsägbar. - Ellen, 16 år.

Boken om Markus är lätt att leva sig in i. Jag längtar efter fler böcker! - Anna, 12 år

Väldigt roligt och bra skrivet. - Tobias, 19 år
OM FÖRFATTAREN:
Som amerikansk ungdomsledare, inneboende hos en afrikansk familj i Sveriges roligaste landskap (gissa vilket) har Joseph A. Davis alltid något att skriva om. Han är en kreativ person med många strängar på sin lyra, men Markus av Trolyrien är hans första bok på svenska. Utan tvivel blir det fler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Markus av Trolyrien
 2. +
 3. Verarnas drottning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verarnas drottning av Joseph A Davis (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Markus av Trolyrien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Recension av Markus av Trolyrien Av Joseph A Davis
  Magnus Svensson, 16 oktober 2019

  Boken är ett äventyr från början till slut. Det handlar om Markus som råkar ut för en skidolycka och hamnar på sjukhus. När han ligger där i sjukhussängen och har ont av benbrott dyker Diomeda upp och tar med honom på ett äventyr i en annan värld. han blir plötsligt kung över ett helt rike.
  Det är artigt att spotta på en annan person för att visa sin aktning för den personen. Boken är riktigt bra! Lättläst och jag gillar omslaget och dem fina typsnitt som varje kapitel börjar med. En kar... Läs hela recensionen

 2. Jag är mycket imponerad av författarens fantasi.
  Bookishlyfalling, 30 september 2019

  Tack @trolyrien för recensionsexemplaret!

  Markus av Trolyrien är en fantasy bok där en vanlig pojke hamnar i en ovanlig värld.

  Markus ligger på sjukhus när han blir kidnappad av den vackra, men egendomliga, Diomeda. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ... Läs hela recensionen

 3. Annorlunda, spännande och rolig fantasy
  Angelica (@angelicasbokhylla) (Värnamo), 17 augusti 2019

  Det här var så häftig fantasy. En del känns igen som typiska fantasydrag med portaler till andra världar, kungar och prinsar, monster, hisnande äventyr över skog, vatten och berg. Men det här är annorlunda, spännande och rolig fantasy. Bara det att Markus flyger på en jättefjäril är så häftigt. Fjärilen Lövgrön kan vara den finaste varelsen jag upplevt på länge och jag kommer för alltid se på fjärilar med ny respekt. Jag blev riktigt uppslukad av boken. Det är en del namn på personer och plat... Läs hela recensionen

 4. Mycket läsvärd!
  laspedagogen , 12 augusti 2019

  En spännande bok som bjuder på det mesta. Förlaget rekommenderar boken för ungdomar mellan 12-15, men sonen på 10 år slukades omedelbart in i den magiska världen.
  Den här boken kommer underlätta mitt arbete i höst, då jag ska få icke läsmotiverade elever att upptäcka det fantastiska med läsning.

  Vi rekommenderar varmt den här boken till stora som små.
  Boken passar perfekt som högläsning för barn från mellanstadiet och uppåt. Kapitlen är lagom långa och behagliga att läsa, ... Läs hela recensionen

 5. En bok som innehåller det mesta!
  Jenny Axelsson, 12 augusti 2019

  Markus av Trolyrien är den första delen av tre och bjuder på både spänning, äventyr, magi, kärlek, humor och vänskap.
  Boken handlar om Markus som ligger på sjukhus när han plötsligt blir kidnappad och tas till en helt annan värld. En värld där det växer kläder på träd, gräset är blått och där kungligheterna flyger runt på jättefjärilar 🦋

  Det är en fantasifull berättelse där en får möta ett flertal exotiska karaktärer och skräckinjagande monster. En spännande fantasybok d... Läs hela recensionen

 6. Bra fantasybok
  Lindasbocker, 26 juni 2019

  En mycket trevligt fantasy bok som passar bra för åldersgruppen 12-15. En bra första bok för den som är nyfiken på fantasy.

 7. Rekommenderas!
  24-bastare, 22 juni 2019

  När jag först öppnade boken visste jag inte alls vad jag skulle förvänta mig, särskilt med fantasyklassiker som Sagan om ringen, Narnia, Redwall med flera i bakhuvudet. De första kapitlen gav mig både griller i huvudet och många komiska överraskningar, men för varje kapitel levererade den mer och mer av både spänning, dramatik, skratt och huvudbry.

  Berättarstilen är enkel och lekfull, inte sällan med glimten i ögat. Den har färgstarka, men inte överdetaljerade beskrivningar och är i ... Läs hela recensionen

 8. En unik bok för alla!
  Lexie, 22 juni 2019

  Markus av Trolyrien är en enorm överraskning. Det är en bok för alla och den gränslösa och vågade fantasin gör att den sticker ut i bokhyllan. Boken gör mig otroligt glad, för det är verkligen härlig läsning. Det är händelserika historier och många spännande vändningar som man rycks med och engageras i. Det blir aldrig en tråkig stund. Att en sådan här bok skrivs för ungdomar är roligt och unikt och jag är grymt imponerad!

 9. Jag var bara tvungen att läsa den igen!
  Jonathan Svennberg, 20 juni 2019

  Jag läste boken om Markus från Trolyrien två gånger. Först tillsammans med min fru och sedan med en mina elever i skolan.
  Både gångerna blev reaktionen densamma. Man kunde inte slita sig ifrån att läsa "bara ett kapitel till". Boken är oerhört fantasifull med spännande tvister och man får verkligen upp en hel film i huvudet eftersom författaren Joseph Davis beskriver världen Trolyrien och dess varelser med stor detalj. Jag uppskattade mycket hur boken hoppar mellan en oerhörd humor i frå... Läs hela recensionen

 10. Kanonbra fantasybok!
  Amiranda, 19 juni 2019

  En riktigt bra och spännande bok man inte vill släppa! Man kastas rakt in i en annan värld fylld av äventyr, humor, fantasifulla varelser, märkliga folkslag och sägner. När man tror att man vet vad som ska hända tar berättelsen oväntade vändningar... Dessutom har den ett jättebra och viktigt budskap om att man kan övervinna omöjliga situationer om man inte ger upp och att även en liten människa kan göra stor skillnad!

 11. Recension
  Joram , 14 juni 2019

  Jag tycker att det är en bra bok. Boken är lite svår att komma in i men när man har läst ett tag och kommit in i den så är det verkligen en bra bok.!

 12. En fartfylld fantasyberättelse som har allt...
  Gullis lästips, 16 mars 2019

  I Markus av Trolyrien kasts man rakt in i en annan värld en vår egna fylld av äventyr, humor, fantasifulla varelser, märkliga folkslag och sägner. Det gäller att hänga med i Svärdbärarens motvilliga kamp mot det onda i den märkliga världen som är fylld av udda saker som jätteskorpioner, troll eller ett och annat konstigt monster. Och städer där kläder växer på träd, gräset är blått och ätligt och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på kläderna och där vissa folkslag ser upp ti... Läs hela recensionen

 13. Förvånansvärt bra!
  Barnboksfamiljen, 24 augusti 2018

  Funkar även för 9-12 år.
  Detta är en Fantasybok som handlar om Markus (från vår värld även känd som Trolyrien). En dag ligger han på sjukhus när Diomeda dyker upp - kungens lojala budbärare från världen Valarien.
  Av någon okänd anledning så har Markus förvandlats och ser nu ut som Valariens kronprins. Diomeda tar med honom genom portalen till sin hemvärld och Markus försöker hantera situationen som snabbt utvecklas.
  Jag kan erkänna att jag först blev lite fördomsfull mot denna ... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Joseph A Davis

Bloggat om Markus av Trolyrien

Bokvideo