Den förbjudna boken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2019-06-15
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Dimensioner
218 x 150 x 26 mm
Vikt
645 g
SAB
uHc
ISBN
9789187411748
Den förbjudna boken (inbunden)

Den förbjudna boken

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-06-15
162
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Phies värld äger varje familj en bok som är förbjuden att läsa. Barnen får lära sig godkända versioner av bokens berättelser i skolan, men den som öppnar Boken själv riskerar att släpas ut i Saahs öken av Rådet, som styr över Namma och Elisar med järnhand. Men autistiska Phie kan inte släppa sin fascination av Boken. Vem är den märkliga Konung Sahuye som viskar till henne genom bokens sidor, genom djup historia - och som lockar henne att ta reda på mer och mer om honom ...? Och om Phies minnen blir svepta av Rådet, vem är hon då?

Parallellt med Phies historia vecklas en annan sällsam berättelse ut sig: den om flickan som läser hennes bok, och om hennes egendomliga resa utanför murarna för att rädda den bror som en gång var hennes värsta plågoande.

Päivi Billing började för cirka fyra år sedan syna kristendomens sakargument i sömmarna. Hon ville ta reda på de historiska argumenten, logiska argumenten och sakargumenten för kristendomen. Detta ledde henne till att läsa tung kristen apologetik - böcker skrivna av den ena professer emeritus i nystestamentlig forskning efter den andra. Deras argument övertygade så småningom henne och ledde henne till en egen personlig tro på Jesus. Det var efter en intervju av hennes elever i högstadiet (där hon är lärare) som tanken på att skriva en bok för dessa ungdomar föddes. Hur ska dagens ungdomar kunna fatta ett informerat beslut kring kristendomen om de inte har några fakta alls att ta ställning till? Därav en fantasyberättelse grundad på just kristen apologetik. En annan tanke som gnagde i henne var just om hon genom samma bokprojekt även skulle kunna förklara autistspektrum för ungdomarna? Ur vetskapen, att den högfungerande autistiska flickan sällan - om inte aldrig - får vara hjälten i fantasyberättelserna föddes Phie, hjälten i hennes bok. Resultatet är en viktig, spännande och högaktuell bok som tar upp frågor på ett intressant och annorlunda sätt.

Titta gärna in på författarens egen hemsida: http://denforbjudnaboken.weebly.com/
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den förbjudna boken
 2. +
 3. Resan till Finland / Matka Suomeen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Finland / Matka Suomeen av Päivi Hällström (inbunden).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den förbjudna boken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare
  Lena B, 27 januari 2020

  Spännande framtidsfantasy som virvlar iväg med en autistisk person i huvudrollen. Parallellt med en helt annan vinkling på vad kristendom egentligen är. Ska ge mitt ex till mina brorsbarn.

 2. Rekommenderas!
  Joseph Davis, 13 januari 2020

  En unik och värdefull läsupplevelse. Om jag skulle försöka jämföra det med någonting så skulle det vara en blandning av George Orwell, John Bunyan och C.S. Lewis.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Päivi Billing

 • Kejsaren och jag : ett samarbete med autism

  Päivi Billing

  Mitt samarbete med autismen började med att jag låg på mage i vardagsrummet och lärde ut ålning. Jag har tillverkat specialstrumpor till fantasilek, imiterat tvångsbeteenden och pushat fram en icke-existerande språkutveckling med bananer och gungo...