Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pek & Lek
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2015-11-05
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Maja-Stina Andersson
Dimensioner
170 x 170 x 10 mm
Vikt
170 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413148

Jul : pekbok

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-11-05
137
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Pepparkaka! Gran! Paket!
En första pekbok för de yngsta barnen, om det som hör julen till.
Verb och substantiv i en och samma bok!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!


Sagt om boken:


Den enklaste av böcker för de allra minsta. En första pekbok om julen. Men läs den med äldre barn också. Associationerna som bilderna ger får barnen att berätta om egna tankar och minnen.

Johanna Renling, Norran

Bilderna är helt fantastiska och det här blev vår favorit. Det känns nästan som att vi kan känna lukten av clementin och pepparkaka och känna snön på tungan när vi tittar i den. Den blev nog [mitt barns] favorit för de fina, stora, klara bilderna med fantastiska färger. Och kanske blev den min för den geniala idén att den innehåller både substantiv och verb!!! Det här är nämligen så pedagogiskt så jag vill krama boken och blir på riktigt glad i hjärtat. ( ) Jag rekommenderar varmt de här båda böckerna i julklapp till små barn. De gör gott på så många sätt och är väldigt underhållande och fina.

Jessica, Jul i Laloland

Sammanfattningsvis så tycker jag väldigt bra om Jul: pekbok. Den ligger helt rätt i tiden, och då tänker jag inte för att det snart är jul, utan för att den speglar hur samhället faktiskt ser ut idag. Det här är en bok som barn av alla etniciteter kan ha nytta av jag kan tänka mig hur den kan användas även för äldre barn i svenskundervisning för att lära sig de svenska julorden, eller för att jobba med tema julen. Dessutom tycker jag väldigt mycket om illustrationerna i boken. Väldigt charmiga och färgglada.

Barnboksbloggen

Tvååringen älskade Jul: pekbok! Vi läste den tillsammans två gånger och sen sa han: "läsa själv" och så läste han den några gånger till själv och sa alla orden. Det var lite tjockare och tåligare blad i den här boken, vilket är jättebra för de lite mindre barnfingrarna.

Jul i fjällen

Jag tycker bilderna är supersnygga, och som vanligt har dom blandat traditionella ord och bilder med nytänkande, och på ett enkelt och naturligt sätt utmanat tankemönster. (...) Så mitt tips - kolla in den här boken om ni har småbarn eller känner någon som har det :)

Johanna Lindberg, arildsdotter.blogg.se

Min 7 månaders bebis älskar att titta i denna boken, blir alltid lika glad varje gång vi tar fram boken och läser i den.

Victoria, förälder

Det här är en jättefin bok! Jättefint urval av bilder, som är normbrytande. Alla kan vara lucia!

Bibliotekarien Anna Hedlund, i Morgon i P4 Göteborg

I enkla stilrena uppslag med klara tydliga färger får en sak avspegla julen och vad den kan innebära för små barn; pepparkaka, pulka, ett mångfaldsinspirerat Luciatåg med barn från olika länder, en snögubbe och andra mycket avskalade bilder. Alla illustrationer avbildar ett substantiv. Vad kan man göra med de olika sakerna? Pepparkakan äter man, pulkan åker man på, luciatåget sjunger och snögumman bygger man. Resten av orden är alltså verb. Bilderna får illustrera att även det minsta barn kan med enkla grepp, utan någon mer religiös anknytning än Luciatåget, relatera till julen och julfirandet. (...) Det genomarbetade och pedagogiska tänket löper som en osynlig tråd genom berättelsen. I den strida strömmen av julböcker så är en pekbok av detta slag mycket välkommen!

Maria Christensen, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jul : pekbok
 2. +
 3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 216 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jul : pekbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysig pekbok

  En pekbok helt i min smak! Innehållande julens Alla festligheter och favoriter!

  I den här boken får vi träffa många juliga favoriter och får dem illustrerade på ett mysigt och tilltalande sätt!

  En pekbok i julens tecken!

 2. Julpekbok
  Carina Cederleuf Hvied, 10 december 2020

  Lite väl enkel och tunn, högt pris dessutom för denna typ av bok, varför man förväntade sig lite mer innehåll.

 3. Kul julpekbok
  Johanna, 31 december 2015

  Rolig pekbok med fina bilder. Synd bara att det inte är "tjocka blad" för det är lätt att bladen dras eller knycklas av en liten bebis.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marin Salto