Outliers : 10 000-timmarsregeln och andra framgångsfaktorer (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2014-04-29
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Gabriel Setterborg
Originaltitel
Outliers : The story of success
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
210 x 134 x 20 mm
Vikt
340 g
SAB
Oaa
ISBN
9789187419331
Outliers : 10 000-timmarsregeln och andra framgångsfaktorer (storpocket)

Outliers : 10 000-timmarsregeln och andra framgångsfaktorer

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket Svenska, 2014-04-29
99
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad har Bill Gates och Beatles gemensamt? Varför är asiatiska barn så duktiga i matematik? Kan man verkligen bli bra på vad som helst med 10 000-timmars träning? Med andra ord: Vad står bakom exceptionell framgång - medfödd talang eller hård och målmedveten träning? Få böcker som getts ut på denna sida millennieskiftet haft en sådan genomslagskraft som Malcolm Gladwells »Outliers«. Med sin patenterade mix av psykologisk forskning, underhållande berättelser och häpnadsväckande statistik har Malcolm Gladwell omdefinierat vår syn på framgång - och hur man når den. »Outliers« ser bortom de klassiska förklaringarna bakom framgång - som ambition och intelligens - och söker istället svaren i historien, detaljerna och omgivningen. »Det är en exceptionell förmåga att ta strypgrepp på tidsandan och vrida om som gör Malcolm Gladwell till en stor författare.« Dagens Nyheter »Det har sagts att det som Malcolm Gladwell tänker i dag, det tänker vi andra i morgon.« -Sydsvenskan »Redan efter två kapitel har man lärt sig något som sätter nytt ljus på tillvaron. Alla som blir verkligt bra på något har en sak gemensamt: de har alla lagt ned minst 10 000 timmar.« -Jan Gradvall »Outliers är en fängslande bok med ett viktigt budskap: genom att förstå vad som gör människor framgångsrika borde vi kunna ännu fler framgångsrika (och lyckliga) människor.« -The Economist
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Outliers : 10 000-timmarsregeln och andra framgångsfaktorer
 2. +
 3. När : vetenskapen om perfekt tajming

De som köpt den här boken har ofta också köpt När : vetenskapen om perfekt tajming av Daniel H Pink (häftad).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Outliers : 10 000-timmarsregeln och andra framgångsfaktorer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rätt plats, rätt tidpunkt.
  Gabriel.C, 24 maj 2022

  Denna bok var svår att lägga ifrån sig i mitt tyckte. Drar mycket psykologiska paralleller och tillfälligheter, valen vi gör som formar oss och möjligheterna som ger oss framgång. Bra jämförelser med sport där visar tydlig de som är födda 4 första månaderna lyckas bäst i världen.

  Allt handlar om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt i världens tillstånd. Han är tydlig och gör en spännande och fångande berättelser och liknelser till de som lyckades på 1800 talet.

  Rekommend... Läs hela recensionen

 2. Nytt grepp på förmenta sanningar
  Rolf Federmann, 14 juli 2017

  Förtydligar vikten av social och psykologisk betydelse framför de genetiska som dominerar i västvärlden. Social kompetens är minst lika viktig som den typ av begåvning som mäts i de flesta intelligenstest. Här ges flera exempel på detta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Malcolm Gladwell