Fadersmord (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2015-11-10
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
178 x 109 x 27 mm
Vikt
243 g
SAB
Hc
ISBN
9789187441912
Fadersmord (pocket)

Fadersmord

(23 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2015-11-10
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Med minutiös noggrannhet planerar en anonym mördare att genomföra ett mord på den person som gjort hennes liv till ett levande helvete. Planen på det ultimata mordet läggs i detalj enligt tv-seriemördaren Dexter Morgan som förebild. Hon dokumenterar allt i den skrivbok som, trots sitt makabra innehåll, är utsmyckad som en oskuldsfull flickas dagbok med färgglada muffins. Och för att inte tappa fokus sitter en lapp på kylskåpet där det står: Fadersmord.

Samtidigt som fadersmordet planeras hittas en kvinna fastfrusen i Simsjön, och det är ingen tvekan om att hon har blivit mördad. Hos Skövdepolisen arbetar kriminalinspektör Anna Eiler intensivt med fallet parallellt som reportrarna Julia Almliden och Ing-Marie Andersson driver sin egen brottsutredning. Alla tre har sina personliga anledningar till att lösa mordfallet, för i den lilla staden har alla på ett eller annat sätt en relation till varandra relationer som den här vintern sätts på svåra prov. Och kanske bär en av dem på mörkaste hemligheten av alla.

Fadersmord är en psykologisk romandebut som kryper under huden. En skickligt vävd spänningsroman och som skildrar ett arv av våld och de outplånliga spår detta lämnar.

"Hämndlysten debut i sann Dexter-anda!" Mons Kallentoft
"Fadersmord är en klaustrofobisk, välskriven och spännande berättelse. Vid läsningen tänkte jag flera gånger på tv-serien Dexter, och fick känslan av att precis som där befinna mig i en verklighet där precis vad som helst kan hända." Mons Kallentoft
"En spännande och psykologiskt vibrerande historia." Enbokcirkelföralla
"En bra intrig, intressanta karaktärer och ett roligt upplägg, där en blivande, anonym mördare kämpar för att hitta den optimala mordmetoden för att ta livet av en misshandlare." Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fadersmord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Våld mot barn o anhöriga
  Ninni, 15 augusti 2019

  Beskriver på ett mycket övertygande sätt hur barn som utsätts för våld o förakt blir påverkade för livet och även kan ta en fruktansvärd hämnd.

 2. En bra och spännande bok...
  ElinsBokhylla , 14 mars 2019

  Boken var riktigt bra, man sögs in i spänningen redan från första sidan vilket jag inte alltid upplever. Älskar när karaktärerna lever dubbel liv, det blir alltid lite extra spännande då!

  Jag tycker om boken eftersom gärningsmannen är en kvinna. Det är inte så vanligt att det är en kvinna som är mördare, i alla fall inte i de böcker som jag läst hittills. Jag tror lite beror på att författaren är en kvinna, vilket även återspeglas i de starka kvinnliga karaktärerna.

  Bergfeld... Läs hela recensionen

 3. En spännande bok
  Inga-Lill Eriksson, 21 juni 2017

  Carina har ett enkelt och rakt språk som jag tycker om, utan konstigheter, men inte mindre spännande för det. Mycket bättre än många andra kvinnliga författare i genren.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Carina Bergfeldt