Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Noveller från Novellix (del 30)
Antal sidor
29
Utgivningsdatum
2013-05-06
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Erik MacQueen
Medarbetare
Löfström, Emma (form)
Dimensioner
148 x 105 x 4 mm
Vikt
39 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789187451119
Johnny Panic och drömbibeln (häftad)

Johnny Panic och drömbibeln

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-05-06
59
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Berättarjaget i Sylvia Plaths novell Johnny Panic och drömbibeln arbetar som sekreterare på ett sjukhus. Hon ägnar dagarna åt att renskriva patienternas drömmar, men för i hemlighet in dem i sin drömbibel varje kväll, på uppdrag av den store drömskaparen Johnny Panic. Plath skrev den mörka och suggestiva berättelsen efter att ha ar betat på ett arkiv för mentalsjuka. Liksom flera andra av författarens verk berör novellen teman som depression och psykisk ohälsa, något gjorde att texterna refuserades då de ansågs vara för kontroversiella för sin tid.Novellix ger nu ut en nyöversättning av novellen i samband med 50-årsjubileumet av Plaths hyllade roman Glaskupan. Dröm för dröm utbildar jag mig själv till att bli den där sällsynta figuren, mer sällsynt rentav, än någon av medlemmarna på Institutet för psykoanalys, en drömkonnässör. Inte någon drömstoppare, drömtydare, inte någon som exploaterar drömmar i enfaldiga hälso- och lyckosyften, utan en obesudlad drömsamlare för drömmarnas egen skull. En drömälskare för Johnny Panics skull, allas deras skapare. Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Johnny Panic och drömbibeln
  2. +
  3. Flickan vid bron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickan vid bron av Arnaldur Indridason (inbunden).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Johnny Panic och drömbibeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intensiv och stark
    Noumena, 7 maj 2014

    Plath skildrar galenskapens nyanser och perspektiv på ett skrämmande och känslomässigt drabbande vis. Novellformatet förstärker och intensifierar upplevelsen ytterligare. Har man inte läst Plath tidigare förelår jag att man läser denna i samband med hennes poesi. Dikterna tillhandahåller ytterligare dimensioner viktiga för att förstå hennes texter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sylvia Plath