Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2014-08-28
Förlag
Hemslöjdens förlag
Medarbetare
Lundquist, Sophia (red.) / Eklund, Lena (form)
Dimensioner
269 x 210 x 14 mm
Vikt
621 g
SAB
Ihc
ISBN
9789187471025
Gerillaslöjd : garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen

Gerillaslöjd : garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Övrigt,  Svenska, 2014-08-28

Slutsåld

Gerillaslöjd är en bok om samtida slöjd och om hur slöjd kan göra skillnad. Påverka sätt att tänka, förändra världsekonomier ja, till och med förändra världen. Det nya görandet har tagit plats i det offentliga rummet, letat sig ut på gatorna och blivit en del av en samhällsdiskussion. Med hjälp av garn, nål och tråd tecknas en ny samhällsordning av en ny sorts görare, bl.a. garngraffititaggare, hantverksaktivister och anarkibrodöser. Gerillaslöjd berättar om Stitch'n Bitch, garngraffiti, städgraffiti, craftivism, DIY, anarkibroderi och mycket mer.

Du kan bli craftivist med hjälp av 5 projekt att göra själv. Sätt igång! Tagga, fröbomba, brodera! Manifestera dina åsikter på ditt eget sätt.

Författare är Frida Arnqvist Engström, journalist och bloggare. Hon har bevakat den här slöjdvärlden sedan 2005 och driver sedan 2008 bloggen Kurbits.nu där hon skriver om slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gerillaslöjd : garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen. Sätt ditt betyg »
 1. Väcker lusten att köpa garn och skapa
  Märta Johnson, 6 augusti 2015

  Ja, jag har redan gett den till en vän, som tack har hon klätt in en björk i vår allè med färgglad stickning/virkning med gårdsnamnet broderat. "Verket" ca 1,3 meter högt. Glad hälsn.

  Roar våra grannar!

 2. Gerilla slöjd
  Gerd Persson, 13 oktober 2014

  Fick syn på boken och beställde den. Sträckläste den på en tågresa. Har nu lånat ut den. Blev så stimulerad, väl sammanfattad och är lycklig att den har blivit tryckt! Tänker - Vem skall agera om inte jag. När agera om inte nu?

Visa alla 2 recensioner