Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
De fem elementen (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2017-10-05
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
uHc
ISBN
9789187523755

De ursprungliga

(13 röster)  |   Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-10-05
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tretton år har gått sedan virusgudinnans pest skördade många människoliv. Den unge Odal har sedan dess levt ett undangömt, inrutat liv i klostret i Dalen. Där har han tränats inför hämnden. När så en kallelse kommer från den mystiske Eldkungen förändras allt. Kriget är nära förestående och världen hotas av död och undergång. Odal lämnar sin trygga tillvaro för att ansluta sig till kungens armé. Elementens olika människoraser måste nu lära sig att samarbeta för att ha någon möjlighet att kunna överleva kriget. Jordens barn Odal förs samman med luftens barn Svala, vattnets barn Pål och eldens barn Regina i kampen mot det femte elementet virus. Tillsammans ställs de inför det faktum att till och med deras gudinnor svävar i fara.
De Ursprungliga är den första delen av De fem elementen. Författaren Cecilia Larsson Kostenius presenterar en alternativ sanning om vårt ursprung och visar världen ur en annorlunda synvinkel, i en egen tolkning av mytologin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De ursprungliga
 2. +
 3. Orka! : självkänsla för tonåringar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Orka! : självkänsla för tonåringar av Christina Stielli (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av De ursprungliga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mystik och fantasy som ändå funkar för mig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 25 mars 2021

  Jag är väl kanske inte den största fantasy älskaren men det här är en fantasy bok som har värme samtidigt som den är spännande och den tar mig med på en hisnande resa. Den bjuder på unika karaktärer som har egna personligheter vilket gör det lätt för mig som läsare att hänga med i handlingen. Jag tycker faktiskt om att få dras in i sagans mystiska värld med fina miljöbeskrivningarna och av karaktärer.

 2. World of Warcraft-inspirerad fantasy!
  Lovisa Wistrand, 2 oktober 2019

  En extremt bra fantasybok som lämnade mig suktande efter mer. När jag väl kom in i boken kunde jag inte sluta läsa. Världsbygget är imponerande, samtidigt som författaren lyckas få mig att bry mig om alla fyra huvudkaraktärer. Det är hela tiden spännande och jag älskar att läsaren får följa deras träning till att bli krigare - och att alla har sina egna svagheter att jobba med.

  I slutet, vid Avgrunden, när de skulle lära sig att samarbeta, fick jag dessutom starka World of Warcraft-k... Läs hela recensionen

 3. Det är en spännande och fantasifylld bok
  Gullis lästips (Rönninge), 26 mars 2019

  "Det har vart lugnt i tretton år efter att virusgudinnans Pest skördade många människoliv. Runt om i världen har har de fyra elementens olika människoraser tränats inför hämnd och nu hotas återigen världen av död och undergång. Så när den mystiska Eldkungen kallar elementens olika människoraser för att ansluta sig till kungens armé träffas Jordens barn Odal, Luftens barn Svala, vattnets barn Pål och eldens barn Regina och tillsammans måste de lära sig kontrollerar sina olika egenskaper men äv... Läs hela recensionen

 4. Mycket bra fantasy
  Greger Zetterkvist, 29 januari 2018

  Härlig början på storyn. Öppnar upp för en riktigt bra och spännande fortsättning. Man märker att det finns inspiration från andra fantasygenrer.

 5. En helt underbar historia!
  Linda Måhl, 26 januari 2018

  En helt underbar, vackert beskrivande och fängslande berättelse som speglar de fem elementens inte helt okomplicerade resa genom ett tidevarv fyllt av överraskningar.
  De spännande kataktärerna i sina olika skepnader och vad som väntar dem härnäst väcker en stark längtan efter att läsa fortsättningen i "Gudarnas Skymning".
  Med de allra varmaste rekommendationer 🌟🌟🌟🌟🌟

 6. En favorit
  Erik H, 3 januari 2018

  Mycket bra, men alldeles för kort. Jag vill läsa mer!
  Huvudpersonerna är intressanta, och det är kul att få lära känna dem och deras bakgrund men jag tycker att man hade kunnat få följa deras gemensamma träning lite mer. Hoppas på att få läsa mer om hur de samspelar i de kommande böckerna

 7. Äntligen har Sverige levererat!!!
  Frida E, 30 december 2017

  Jag har väntat på en bok som denna, när jag såg bokomslaget så var jag såld! Jag köpte den direkt. Det är alltid USA som kommer med mina favoritböcker. Inte denna gång. Jag har kommit halvvägs i boken och jag försöker dra ut på läsandet så mycket som det går. VILL INTE ATT DEN SKA TA SLUUUUT!!!!!!

 8. Längtar till nästa bok
  Sambi, 23 december 2017

  Jag fångades och vill veta mer om Odal och de andra. Hur gick det sedan. Jag läääääängtar till nästa bok kommer. Magi, fantasy, känslor och en kultur som får mig att fundera över den värld jag lever i idag.

 9. Super bra!
  Em, lk, 6 november 2017

  Jag läser inte så ofta, men man kunde inte motstå omslaget! Det var helt klart värt att läsa den, trots att man inte tycker om att läsa! Älskar också alla karaktärer, speciellt Regina med hennes eldiga humör!

 10. Sagans mystik
  Susanne, 8 oktober 2017

  Här dras du in i sagans mystik. Spännande läsning och gillade du filmen Avatar och Sagan om ringen så får du här ta del av liknande mystik. Det onda och goda utspelar sig här i en spännande fiktiv miljö.Jag tänker som NO-lärare använda denna som högläsningsbok inom ämnet. Flera stycken där eleven kan träna på att analysera text med koppling till NO-ämnena. Jag rekommenderar starkt denna bok för även den som inte gillar att läsa dras med i mystiken och vill veta mer.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Rehnström

 11. En bok man inte kan sluta läsa
  -, 7 oktober 2017

  Jag fastnade för denna bok redan på första sidan och kunde verkligen inte sluta läsa den. Storyn är väldigt intressant och den är helt fantastiskt skriven! Jag längtar till nästa del.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Cecilia Larsson Kostenius