De ursprungliga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2017-10-05
Förlag
Visto förlag
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcg
ISBN
9789187523755
De ursprungliga (inbunden)

De ursprungliga

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-10-05
220
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast måndag 11 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Tretton år har gått sedan virusgudinnans pest skördade många människoliv. Den unge Odal har sedan dess levt ett undangömt, inrutat liv i klostret i Dalen. Där har han tränats inför hämnden.

När så en kallelse kommer från den mystiske Eldkungen förändras allt. Kriget är nära förestående och världen hotas av död och undergång.

Odal lämnar sin trygga tillvaro för att ansluta sig till kungens armé. Elementens olika människoraser måste nu lära sig att samarbeta för att ha någon möjlighet att kunna överleva kriget.

Jordens barn Odal förs samman med luftens barn Svala, vattnets barn Pål och eldens barn Regina i kampen mot det femte elementet virus.

Tillsammans ställs de inför det faktum att till och med deras gudinnor svävar i fara.

De Ursprungliga är den första delen av De fem elementen. Författaren Cecilia Larsson Kostenius presenterar en alternativ sanning om vårt ursprung och visar världen ur en annorlunda synvinkel, i en egen tolkning av mytologin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De ursprungliga
 2. +
 3. Fly fältet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fly fältet av Jeff Kinney (kartonnage).

Köp båda 2 för 335 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De ursprungliga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Super bra!
  Em, lk, 6 november 2017

  Jag läser inte så ofta, men man kunde inte motstå omslaget! Det var helt klart värt att läsa den, trots att man inte tycker om att läsa! Älskar också alla karaktärer, speciellt Regina med hennes eldiga humör!

 2. Sagans mystik
  Susanne, 8 oktober 2017

  Här dras du in i sagans mystik. Spännande läsning och gillade du filmen Avatar och Sagan om ringen så får du här ta del av liknande mystik. Det onda och goda utspelar sig här i en spännande fiktiv miljö.Jag tänker som NO-lärare använda denna som högläsningsbok inom ämnet. Flera stycken där eleven kan träna på att analysera text med koppling till NO-ämnena. Jag rekommenderar starkt denna bok för även den som inte gillar att läsa dras med i mystiken och vill veta mer.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Rehnström

 3. En bok man inte kan sluta läsa
  Safir, 7 oktober 2017

  Jag fastnade för denna bok redan på första sidan och kunde verkligen inte sluta läsa den. Storyn är väldigt intressant och den är helt fantastiskt skriven! Jag längtar till nästa del.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om De ursprungliga