Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2017-11-06
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
225 x 145 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Hc
ISBN
9789187595530
Paris passion (inbunden)

Paris passion

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-11-06
187
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är en tid av politisk hetta i slutet av sextiotalet. Lena och David reser till Paris för att leva på ett nytt sätt, fria och starka i sitt skrivande. Tillsammans ska de erövra världen, som Jean-Paul Sartre och Simone de Beauvoir.
Livet som frilansande journalist i Paris fylls av möten och intervjuer med omtalade författare, studenter och politiker. Men tillvaron blir också hårdare än Lena trott och relationen med David påverkas av deras olika syn på fri kärlek.
I det nyligen befriade Algeriet hoppas de två komma nära varandra igen. Men ett passionerat möte med en svarta panterledare och ett brutalt överfall gör att Lena ifrågasätter allt. Vilken väg ska hon välja för att hitta hem?
EVA SWEDENMARK levde i slutet av sextiotalet i Paris och arbetade som frilansjournalist. Sedan mitten av nittiotalet har hon publicerat ett fyrtiotal böcker. På Ordberoende förlag har de uppmärksammade romanerna om de fyras gäng utkommit: Om ni inte börjar leva gör jag slut och Se upp med vad du önskar.
Paris Passion är inspirerad av hennes eget liv. Mötena med personer som Jími Hendrix, Gisèle Halimi, Olof Palme, Eldridge Cleaver, resorna ut i världen. Romanen skildrar liv, politik och passion i Stockholm, Paris och Alger under den turbulenta tiden i slutet av sextiotalet.
RECENSIONER:
Flykt till Paris på 60-talet! Fantastiskt bra! "Älskar denna bok! Läs den! Den handlar om Lena och David som flyr Sverige och flyttar till Paris. Det är 1969 och året efter den stora studentrevolten, och Paris glöder. De är båda journalister och har hamnat i en relationssvacka. Paris kanske kan rädda dem? Fint och ömsesidigt skrivet, men med en passion för 60-talets klass-och kvinnofrågor. Lättläst och fängslande!" Linnea, Akademibokhandeln, Lidingö Centrum
"Fantastisk, fängslande och vackert skriven säger Jennie Steifeldt om Paris Passion och ger den 5 av 5. "
"Alla borde läsa Paris Passion av Eva Swedenmark, nyss utkommen på Ordberoende förlag. Den får mig att tänka tillbaka på min egen tid i Paris, lite nostalgiskt, trots att jag såklart aldrig själv var där i slutet av 60-talet, post 68. Bitarna från Alger känns högaktuella, tycker fortfarande att man pratar alldeles för lite om postkolonialismen. Men det kommer så smått, med författare som Kamel Daoud, och nu Eva! Kvinnans roll skildras också väldigt bra - även det ett glödhett tema. En historisk och politisk bok och samtidigt en härlig romanupplevelse! Nu ska vi bara se till att den exporteras till Frankrike." Lisa Gummesson
"Lena får kämpa för att bli sedd som yrkeskvinna i en manlig värld. Den politiskt turbulenta tidsandan och kvinnors frigörelsekamp skildras på ett initierat sätt.
Äkta miljöer, som legendariska restaurangen La Coupole, utgör kuliss för spännande möten, rödvin och politiska diskussioner. På några sidor fladdrar kändisar förbi, som exempelvis Olof Palme.
Boken är skriven på elegant vardagsprosa som håller ett bra tempo. Paris passion handlar om att våga uppfylla sina drömmar, oavsett de svårigheter man möter på vägen, " skriver BTJ i sin recension.
"Det är ett läsvärt stycke samtidshistoria i spännande romanform med bra iakttagelser och skickliga detaljer. När Lena och David packar sin stora gemensamma koffert inför resan tar Davids eleganta kläder mer plats än hennes. Hon antyder att det kanske är lite obalans i packningen; David påpekar att hennes skrivmaskin ju tar upp halva väskan. Skrivmaskinen som hon ska skriva rent artiklarna på, både sina och hans.
Pigga Ordberoende förlag har givit ut. Michael Ceken har gjort det fina omslaget och handkolorerat fotot, som Christophe Laurentin har tagit, " skriver Karin Englund
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Paris passion
  2. +
  3. Bettys val

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bettys val av Marie-Louise Marc (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Paris passion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande
    Villivonkansbooks (Örebro), 3 januari 2018

    Det är en tid av politisk hetta i slutet av sextiotalet. Lena och David reser till Paris för att leva på ett nytt sätt, fria och starka i sitt skrivande.
    Paris Passion är en bok som fångar mitt intresse redan från första sidan. Det är en händelserik tid i slutet på sextiotalet med mycket politik, en frigörelse för kvinnan med p-pillrets intåg, en tid då man kunde börja leva med varandra utan att tvunget vara gifta. Det Lena upplever i boken känns så äkta och så på riktigt. Det märks att f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Paris passion