Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2017-11-06
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
225 x 145 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Hc
ISBN
9789187595530

Paris passion

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-11-06
193
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är en tid av politisk hetta i slutet av sextiotalet. Lena och David reser till Paris för att leva på ett nytt sätt, fria och starka i sitt skrivande. Tillsammans ska de erövra världen, som Jean-Paul Sartre och Simone de Beauvoir.
Livet som frilansande journalist i Paris fylls av möten och intervjuer med omtalade författare, studenter och politiker. Men tillvaron blir också hårdare än Lena trott och relationen med David påverkas av deras olika syn på fri kärlek.
I det nyligen befriade Algeriet hoppas de två komma nära varandra igen. Men ett passionerat möte med en svarta panterledare och ett brutalt överfall gör att Lena ifrågasätter allt. Vilken väg ska hon välja för att hitta hem?
EVA SWEDENMARK levde i slutet av sextiotalet i Paris och arbetade som frilansjournalist. Sedan mitten av nittiotalet har hon publicerat ett fyrtiotal böcker. På Ordberoende förlag har de uppmärksammade romanerna om de fyras gäng utkommit: Om ni inte börjar leva gör jag slut och Se upp med vad du önskar.
Paris Passion är inspirerad av hennes eget liv. Mötena med personer som Jími Hendrix, Gisèle Halimi, Olof Palme, Eldridge Cleaver, resorna ut i världen. Romanen skildrar liv, politik och passion i Stockholm, Paris och Alger under den turbulenta tiden i slutet av sextiotalet.
RECENSIONER:

"En tidsresa med många bottnar. Extra intressant i och med metoo-rörelsen." Lotta Olsson, DN

"Paris passion är ett mästerverk, ett tidsdokument fullt av intressanta händelser. Plus insikter i en ung kvinna och frilansares liv i slutet av sextiotalet." David Ericsson, författare

"Trådarna i konflikterna vävs skickligt samman i denna utvecklingsresa. Inget skrivs på näsan. Jag har lätt för att följa och sympatisera med Evas strävan, samtidigt som jag kan se hur hon ömsint också talar om sådant vi alla vill dölja i våra första kärleksrelationer. Den ena kanske drömmer om trohet och en familj medan den andra ville ha fria förhållanden. Många, både män och kvinnor, blev sårade och lurade sig själva i sökandet efter nya sätt att leva. Romanen är skriven med ett enkelt språk som blir absolut rätt. Upplevelserna får en tyngd som känns sann. Kanske tänker "marknaden" och vi att detta är kvinnolitteratur. Jag tänker att det är sådant som män bör läsa. Vi behöver alla veta hur vägen till jämlikhet mellan könen är fyllda med dolda hinder. Eva Swedenmark ger en spännande och komplicerad insikt om sådant. Det är inte utan att jag ler åt saker som träffar så rätt när hennes romanfigur agerar. Det gäller både kvinnan och mannen! " Reidar Jönsson, Författare, dramatiker, regissör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Paris passion
 2. +
 3. Det lilla hotellet på rue d'Amour

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det lilla hotellet på rue d'Amour av Dag Öhrlund (pocket).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Paris passion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande
  Kaffeläsaren, 3 januari 2018

  Det är en tid av politisk hetta i slutet av sextiotalet. Lena och David reser till Paris för att leva på ett nytt sätt, fria och starka i sitt skrivande.
  Paris Passion är en bok som fångar mitt intresse redan från första sidan. Det är en händelserik tid i slutet på sextiotalet med mycket politik, en frigörelse för kvinnan med p-pillrets intåg, en tid då man kunde börja leva med varandra utan att tvunget vara gifta. Det Lena upplever i boken känns så äkta och så på riktigt. Det märks att f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Swedenmark