Alvernas liv (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-11-24
Förlag
Sekwa förlag
Översättare
Marianne Öjerskog, Magdalena Sørensen, Maria Bodner Gröön
ISBN
9789187648441

Alvernas liv E-bok

E-bok,  Svenska, 2015-11-24

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
NY BOK AV FÖRFATTAREN TILL IGELKOTTENS ELEGANS!

"Flickans händer var finlemmade och graciösa, kanske ovanligt stora för ett barn som hade fyllt tio år så sent som i november, men extremt böjliga. Hon höll dem, som sig bör, ovanför tangenterna innan hon skulle börja spela sitt stycke, lät dem vila i luften ännu ett ögonblick då de båda männen fick en känsla av att en egendomlig vindpust svepte genom kyrkan. Så sänkte hon händerna. Då kom stormen ..."

Ett krig mellan alver och människor hotar att bryta ut. Clara och Maria, två hittebarn med okänt ursprung och exceptionella förmågor, måste tillsammans kämpa mot de mörka krafter som hotar människornas värld.

Nio år efter succén med "Igelkottens elegans" är Muriel Barbery tillbaka med en storslagen roman som vibrerar av poesi, musik, konst och magi. En episk berättelse med sagans och folktrons skimmer. "Alvernas liv" är första boken i en serie om två.

MURIEL BARBERY föddes 1969 i Marocko. Hon är ursprungligen filosofilärare men idag verksam som författare.

"Denna drömska och fängslande historia, präglad av hopp om försoning och en bättre värld, skulle mycket väl kunna vara början på en ny era inom den franska litteraturen." LE PARISIEN

"Utöver den rika handlingen, de filosofiska liknelserna och det övernaturliga som för tankarna till Tolkiens Sagan om ringen, så är Alvernas liv framför allt en poetisk roman med en tät, laddad prosa som driver berättelsen framåt." LIVRES HEBDO

"Kraften i Muriel Barberys poetiska språk och fängslande karaktärer är alla eniga om." LA VIE
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Muriel Barbery