I väntan på Bojangles (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2016-02-11
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Ulla Linton
Originaltitel
En attendant Bojangles
Dimensioner
200 x 127 x 15 mm
Vikt
216 g
SAB
Hce
ISBN
9789187648632
I väntan på Bojangles (häftad)

I väntan på Bojangles

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-02-11
203
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Min far berättade att innan jag föddes arbetade han med att jaga flugor med harpun. Han visade mig en harpun och en mosad fluga. Jag sa upp mig för det var så dåligt betalt, sa han och stoppade tillbaka sitt gamla arbetsredskap i en lackerad låda."

En ung pojke får en minst sagt annorlunda uppväxt med en excentrisk mor som byter namn varje dag, en far som älskar att ljuga ihop historier och en magnifik trana som adopterats under en Afrikaresa. Deras stora lägenhet är full av märkliga och underbara saker, och varje morgon dansar hans föräldrar till Nina Simones Mister Bojangles. De har vänt vuxenansvar och konventioner ryggen för att göra varje dag till en fest och ett äventyr. Men verkligheten hinner snart ikapp dem. När skatteverket knackar på dörren och deras tillvaro hotar att gå om intet, glider mamman över gränsen till galenskap och blir tvångsintagen. Pappan och sonen kokar då ihop en storslagen plan för att kidnappa henne och få sitt gamla liv tillbaka.

I väntan på Bojangles är en fantastisk saga som sprudlar av charm och humor samtidigt som läsaren anar en mörkare klangbotten.

Olivier Bourdeaut är fransman och född 1980. Han har provat på ett stort antal olika jobb som till exempel mäklare och att samla salt på saltfälten. I väntan på Bojangles är hans debutroman.

"Den har helt enkelt alla ingredienser för att tilltala varenda läsare mellan 7 och 77 år." Livres-Hebdo

"Vilken lycka att upptäcka en så poetisk och originell debutroman!" Au fil de la nuit, franskt tv-program

"Här finns samma rytm och bildrika prosa som i Boris Vians Dagarnas skum, och samma lättsinniga uppgivenhet som i Natten är ljuv av Fitzgerald. I likhet med de två klassikerna är I väntan på Bojangles en vacker kärlekshistoria." Les Inrockuptibles

"En märkvärdig liten roman som är både melankolisk och full av charm." Voici

"Han förtjänar framgången som denna extravaganta och rörande fabel kommer att få." LObservateur
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I väntan på Bojangles. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En blivande klassiker
  Annette Juhlin, 11 september 2016

  En av de mest galna, underbara, omtumlande, sorgliga och glädjerika böcker jag läst! Den gjorde mig helt utmattad, på ett positivt sätt. En så här fin kärleksberättelse har jag inte läst sedan "To the wedding", av John Berger, någon gång i slutet av 1990-talet. Det är så starkt beskrivet hur långt man kan gå för innerlig kärlek, och vad man inte kan göra, hur mycket man än vill.

  Utförlig recension i min blogg: https://justnujusthar.com/2016/09/10/recension-i-vantan-pa-bojangles-av-olivier-bourdeaut/

 2. Gripande
  Elisabeth Grerot, 15 juli 2016

  En gripande berättelse om en liten pojke vars föräldrar, var och en på sitt sätt, är galna. Rar, roande och gripande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Olivier Bourdeaut

Bokvideo