Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-03-01
Förlag
Notis Förlag
Dimensioner
177 x 109 x 8 mm
Vikt
115 g
ISBN
9789187679315
Lukten av min egen rädsla (pocket)

Lukten av min egen rädsla

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2015-03-01
129
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
ESMA var det största av de många dödslägren i Argentina under militärdiktaturen 1976-1983.

Trettiotusen människor försvann - torterade till döds eller utslängda levande från flygplan. Blanca Firpo överlevde och flydde med sin familj till Sverige.

"Vi ville överleva, inte för att rädda våra liv utan för att kunna berätta för världen vad som skedde. Torterarna slog ihjäl oss i Guds namn. Det luktade bränt om oss efter eltortyren. Mensblodet rann och min kropp var blåslagen. Om jag inte duschade fick jag stryk och om jag duschade blev jag våldtagen. Mellan våldtäkterna slog de med batongen eller testade vattentortyr. Jag ska aldrig glömma och jag ser mina döda kamraters ansikten framför mig om och om igen."

Lidandet efter tortyren tar aldrig slut. Söndersparkade njurar, förstörd rygg med skelettet som trycker på hjärta och lungor, skadade tänder, nedsatt hörsel och den posttraumatiska stressen som alltid gör sig påmind. Men Blanca ger aldrig upp och arbetar nu med sina kamrater i Buenos Aires för att få de ansvariga militärerna dömda för brott mot mänskligheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lukten av min egen rädsla
 2. +
 3. Välja sig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Välja sig själv av Lina Engström (Övrigt).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lukten av min egen rädsla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. När livet handlar om att överleva
  Elle , 11 maj 2015

  "Lukten av min egen rädsla" är förstås hemsk att läsa men Marie Sälmark skriver så sakligt och bra, om våldet och kvinnornas kamp som förmedlas så nära skildrat att det drar igång en orkan av känslor som ibland gör att jag måste lägga ifrån mig boken. En viktig bok och jag är glad över att jag på detta sätt får ta del av en annan verklighet än den jag själv är van vid eller ens vill förstå att den finns. Genom att läsa boken tvingas människor som jag, ta ställning till att livet som det hitti... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • The Smell of My Own Fear

  Marie Sälmark, Blanca Firpo

  This is not a regular crime story, although it is about murder, torture and rape. This is a true story about inconceivably human suffering, about a woman who survived and her fight for justice. This is also a book about evil. ESMA was the largest ...

Bokvideo