Orbánistan : rädsla och avsky i det illiberala Ungern (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2018-06-13
Upplaga
1
Förlag
Verbal Förlag
Översättare
Joakim Medin
Medarbetare
Martinsson, Ivar (form)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
281 g
SAB
Ocf
ISBN
9789187777370
Orbánistan : rädsla och avsky i det illiberala Ungern (häftad)

Orbánistan : rädsla och avsky i det illiberala Ungern

Häftad Svenska, 2018-06-13
109
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I flera år har Ungerns premiärminister Viktor Orbán skaffat sig ett allt hårdare grepp om makten. Meningsmotståndare rensas ut och en ny, lojal samhällselit växer fram. Regeringspartiet Fidesz kontrollerar merparten av alla medier och grundläggande demokratiska funktioner har monterats ned. En skrämselkultur har återvänt i samhället och Orbán har själv sagt sig vilja bygga ett illiberalt system.

Joakim Medins reportagebok ger en bakgrund till Orbáns auktoritära styre. Genom möten med regeringsföreträdare, oppositionella och vanliga ungrare skildrar han hur regeringen utnyttjat flyktingkrisen och rädslan för terrorism för att behålla ett stort folkligt stöd. Regeringen vägrar ta emot EU:s kvotflyktingar och sprider idén om en konspiration ledd av den judiske finansmannen och filantropen George Soros, i syfte att islamisera Ungern en kampanj med antisemitiska inslag.

Men Orbáns främlingsfientliga och euroskeptiska retorik har också gett honom anhängare inom Europas högerradikala rörelser. Bland dessa finns flera SD-profiler som själva migrerat till Budapest. Visar Ungern vägen till ett splittrat, auktoritärt Europa? Eller kan utvecklingen fortfarande vändas?

Joakim Medin är frilansjournalist som bevakat Ungerns politiska utveckling i flera år. Hans senaste bok är Kobane: den kurdiska revolutionen och kampen mot IS.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Orbánistan : rädsla och avsky i det illiberala Ungern
  2. +
  3. Tystnadens triumf : en bild av det nya Ungern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tystnadens triumf : en bild av det nya Ungern av Gabriel Byström (pocket).

Köp båda 2 för 164 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Orbánistan : rädsla och avsky i det illib...