Vad ska vi ha samhället till? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2020-05-27
Förlag
Verbal Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 24 mm
Vikt
482 g
SAB
O-c
ISBN
9789187777950
Vad ska vi ha samhället till? (inbunden)

Vad ska vi ha samhället till?

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-27
228
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vi lever i en tid av kriser. Klimatförändringar, sårbarhet och ökande klyftor hotar våra samhällen. Allt snabbare globala pengaflöden sägs ge oss trygghet, men erbjuder inget skydd när ekosystemen kollapsar runt omkring oss.

Birger Schlaug argumenterar övertygande för att det ekonomiska systemet har nått vägs ände. Men för att nå verklig förändring måste vi också bryta med invanda tankemönster. Gamla ideal som tillväxt, arbetslinje och krigskultur måste ersättas med balans, livslinje och fredkultur.

Vi behöver på allvar fundera på vad vi ska ha samhället till. Och därmed vad vi ska ha våra liv till.

Birger Schlaug är samhällsdebattör, författare och före detta språkrör för Miljöpartiet. Han har varit krönikör för bland annat Borås tidning, ETC och Helsingborgs dagblad, och programledare för En bok, en författare i SVT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad ska vi ha samhället till?
 2. +
 3. Något är ruttet i Sverige : om sakernas tillstånd & vad de kunde vara

De som köpt den här boken har ofta också köpt Något är ruttet i Sverige : om sakernas tillstå... av Kajsa Ekman Ekis, Christoph Emanuelle Fielder, Mattias Gardell, Sara Granér, Kalle Haglund (pocket).

Köp båda 2 för 269 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vad ska vi ha samhället till?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vad skall vi ha livet till?
  Johan Moberg, 8 september 2021

  Schlaug sätter fingret på så himla många saker som jag funderat över - varför anses meningen med mitt liv vara att jobba och shoppa? Varför har vi skenande miljöproblem? Varför växer klyftorna i Sverige och globalt? Och varför gör ingen något åt det? Boken har givit mig en vinkel med ett helhetsgrepp som jag inte riktigt sett tidigare. Den får mig också att vilja läsa Elin Wägner! Lättläst bok som säkert skulle kunna passa de flesta oavsett vilken politisk tillhörighet man har.

 2. En ögonöppnare för en mänskligare framtid
  Liliana Johannesson Pasquini, 14 september 2020

  En oerhört viktig bok som klarsynt analyserar dagens situation i vår välfärdsstat. Boken är mycket lättläst, en ögonöppnare kring de samhällsutmaningar vi står inför och en påminnelse om vad sann liberalism pläderade för. Här skrivs inte bara om miljöhoten utan om hela samhällssystemet och de förskjutningar till det sämre som smygtitt sig på Sveriges utvecklade välfärd.
  ÖNSKAR ATT ALLA LÄSTE DENNA BOK , åtminstone för att diskussionen om vår framtid som samhälle fördes på bredare front än det gör idag.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Birger Schlaug

 • After work : Farväl till arbetslinjen

  Rasmus Fleischer, Linn Spross, Benny Nilsson, Birger Schlaug, Pierre Gilly

  Arbete är en institution. Partierna är överens om att jobben är den viktigaste politiska frågan. Samtidigt blir arbetstillfällena allt färre. De som har jobb arbetar för mycket, de som inte har det straffas och kontrolleras. Att hålla hjulen snurr...