The Walking Dead volym 18. Negans hämnd (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
The Walking Dead (del 18)
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2016-09-25
Förlag
Apart Förlag AB
Översättare
Sara Årestedt
Illustratör/Fotograf
Charlie Adlard
Dimensioner
260 x 170 x 10 mm
Vikt
455 g
SAB
Hci
ISBN
9789187877186

The Walking Dead volym 18. Negans hämnd

Häftad,  Svenska, 2016-09-25
198
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I "Negans hämnd" får läsarna komma innanför murarna hos Frälsarna, Negans gäng som han styr med en järnhand.

"Några ord om Negan, för det är en intressant karaktär: precis som Guvernören, den tidigare uppenbart onda karaktären, terroriserar han Ricks grupp å det våldsammaste. Men de är ingalunda karbonkopior för världen i serien har utvecklats, och Guvernören hör till den äldre versionen. Han var en närmast teatralisk skurk, med gladiatorspel för folket, utan tanke på morgondagen; han var, kort sagt, en representant för civilisationens dödsryckningar.

Negan däremot representerar något nytt: världen efter katastrofen, men där morgondagen finns med i beräkningarna. Han är det "smarta" gatu-våldet, någon som är fullständigt hänsynslös för att få sin vilja igenom, men han är också medveten om hur människor fungerar psykologiskt, hur man får andra att hjälpa en själv (även om de egentligen inte vill). Han är gängledaren som inte bara ser till att hans följeslagare får det de vill ha, utan att också att de han terroriserar fortsätter att se till att förnödenheter alltid finns tillgängliga - och att de "frivilligt" överlämnas till honom. Han förstår med andra ord nyttan av ett ordnat samhälle, men han föredrar att han själv är ledaren och att hans vapendragare inte ska behöva utföra det verkliga arbetet - och blir därför ett betydligt större hot mot Rick och de andra; han hotar inte bara deras liv, utan också hoppet om en framtid, att det skulle vara möjligt att långsamt bygga upp en bättre värld igen."

Ur Simon Wigzells reflektion på serienytt.se efter att Negan gjort entré i den hyllade serien The Walking Dead - förlagan till tv-succén med samma namn
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. The Walking Dead volym 18. Negans hämnd
  2. +
  3. The Walking Dead volym 19. Tärningen är kastad

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Walking Dead volym 19. Tärningen är kastad av Robert Kirkman (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert Kirkman