Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2018-09-07
Upplaga
1
Förlag
Southside Stories
Översättare
Cecilia Falk
Originaltitel
Before We Were Yours
Dimensioner
195 x 140 x 30 mm
Vikt
553 g
SAB
Hce
ISBN
9789187879449
Innan ni tog oss (inbunden)

Innan ni tog oss

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-07
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Innan ni tog oss Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Årets mest gripande roman. Bygger på den sanna historien om hur barn från fattiga förhållanden kidnappades och såldes till välbärgade familjer. Över en miljon sålda böcker i USA!

Memphis, 1939. Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor med sina föräldrar på en båt på Mississippifloden. När deras föräldrar tvingas åka till sjukhuset en stormig natt lämnas Rill kvar för att passa syskonen. Men helt plötsligt dyker främlingar upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, och syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem. Snart går det dock upp för dem att verkligheten är bra mycket brutalare än så.

Aiken, South Carolina, nutid. Åklagaren Avery Stafford råkar snubbla över oroväckande information och börjar nysta i sin familjehistoria. Vad var det egentligen som försiggick i Amerika mellan 1920 och 1950? Och hur är hennes familj inblandad i Georgia Tanns adoptionsverksamhet?

Baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Lisa Wingates hjärtskärande men samtidigt hoppfulla och vackra berättelse påminner oss om att vart ödet än för oss, glömmer vi aldrig varifrån vi en gång kom.

"En väldigt drabbande berättelse."
SVT Go'kväll

"En både ömsint och skakande roman. Betyg 4 av 5."
TARA

"Lisa Wingate förtrollar med sitt språk, sin ton och sin lyhördhet inför de levnadsöden hon återger. Om jag bara fick rekommendera ett fåtal av höstens romaner skulle Innan ni tog oss utan tvekan finnas bland dem."
Johannas deckarhörna

"Det här är en väldigt välskriven och berörande bok som väcker starka känslor. (...) Den här boken kommer att stanna i mina tankar ett bra tag framöver. Lästips!"
Malins bokblogg

"Innan ni tog oss är något extra. (...) Det är en berättelse som med sina 442 sidor letade sig in i varje vrå i mitt hjärta. Den fick mig gråta, skratta och reflektera. En tragisk, men underbar berättelse."
Boktokig
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Innan ni tog oss
 2. +
 3. De saknade vännernas bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt De saknade vännernas bok av Lisa Wingate (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Innan ni tog oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och innehållsrik roman
  -, 8 december 2018

  Romanen handlar om kärlek och brist på kärlek, hur barn behandlas efter hur de som sköter dem ser på dem - som subjekt eller som objekt. Den berättar om ett mörkt kapitel i USAs historia då barn stals och såldes. Efter att ha läst den förstår jag mer av vårt sätt att behandla barn i världen av idag. Även nu stjäls och säljs barn för vuxnas profit, så den är sannerligen aktuell och vi kan behöva hjälp och stöd för att förstå hur barn känner och motverka utnyttjande av dem.

 2. Bra
  Kaffeläsaren, 4 december 2018

  Innan ni tog oss är baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där Georgia Tann kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Berättelsen om barnen som kidnappas är obehaglig. Det är helt obegripligt att förstå att någon människa har gjort så i verkligheten! I boken får vi omväxlande följa barnen 1939 samt åklagaren Avery i nutid, som letar efter sitt förflutna. Dåtiden med barnen är det som lyfter berättelsen, nutiden är inte alls lika intressant och blir bitvis... Läs hela recensionen

 3. Gripande läsning !

  Fascinerande och gripande gestaltning med tragisk, historisk bakgrund.
  Bra upplägg med nutid och dåtid omväxlande, så att historien förs framåt och blir spännande hela tiden.
  Svår att lägga ifrån sig, man vill bara fortsätta läsa.
  Kan varmt rekommenderas.

 4. Roman
  Ingegärd Marianne Edin, 1 november 2018

  Jättebra spännande tragisk man har svårt att inte bara fortsätta att läsa hela boken på en gång.en berättelse som man inte glömmer bort så snart

 5. Fantastisk!
  -, 4 september 2018

  Vilken bok! Vansinnigt fängslande och jag kunde inte lägga ifrån mig den förrän den var slut. Älskade kombinationen av historia och nutid. Att den dessutom bygger på en sann historia gjorde den om möjligt ännu starkare och bättre.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lisa Wingate