Sorgen bär fjäderdräkt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2016-10-19
Upplaga
1
Förlag
ETTA
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
Grief is the thing with feathers
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
200 x 128 x 13 mm
Vikt
241 g
SAB
Hce
ISBN
9789187917202
Sorgen bär fjäderdräkt (häftad)

Sorgen bär fjäderdräkt

(23 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-10-19
206
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sorgen bär fjäderdräkt Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I en lägenhet i London sörjer två söner och deras far den plötsliga bortgången av en älskad mor och maka. När deras förtvivlan är som störst ringer det på dörren och utanför står den fjäderklädda sorgen. Kråkan fastslår att han kommer att stanna hos den förkrossade familjen tills han inte längre behövs. Han blir deras terapeut, beskyddare och hjälpreda. Ibland obehaglig och konfronterande men också varm och tröstande. Med kråkans hjälp börjar familjen långsamt att läka.

Sorgen bär fjäderdräkt är en parafras på Ted Hughes berömda diktsamling om kråkan och en utsökt och poetisk blandning mellan novell, fabel och essä om sorg och kärlek.

MAX PORTER jobbar i förlagsbranschen. Han bor i södra London med fru och barn. Sorgen bär fjäderdräkt är hans debutroman. Boken har hyllats av en enhällig press och snarast blivit ett fenomen i Storbritannien.

"En ljuvlig, kraxig, kaxig, sorglig och underbar liten bok!" Jessica Gedin i SVT Babel

"Huvudpersonen är en kråka. Ämnet sorg. Och debuten ett litet mästerverk." Annina Rabe, Vi Läser

"Men sällan har jag väl stött på något så egensinnigt tröstande som Sorgen bär fjäderdräkt av den brittiske författaren Max Porter. Som ingenting annat lyfter den blicken från den personliga sorgen, mot en sorgens arketyp, som är lika värmande som svarthumoristisk." Göteborgsposten

"Texten åker berg-och-dalbana mellan språknivåer på ett hisnande sätt, från vardagsrealism till Kråkas halsbrytande ordlekar där bokstävlarna inte bara krossas utan tuggas, sväljs och spottas ut likt hårbollar: man fylls av beundran inför översättaren Marianne Tufvesson som med stor kreativitet lyckas hitta svenska strömledare för Porters språkliga energichocker." SvD

"Den här romanen/fabeln/diktboken är hysterisk, egensinnig och alldeles underbar." Lyrans noblesser, blogg

"Rolig, varm och realistisk - den här boken är något att dröja sig kvar vid och njuta av." The Telegraph

"Fullständigt häpnadsväckande. Mycket, mycket säregen." Nathan Filer, författare

"Fantastiskt bra. Alla som någonsin har älskat eller förlorat någon, eller både och, kommer att gripas av den här boken. Den är väldigt sorglig och väldigt rolig." Robert MacFarlane

"Jag tror inte att jag läst något liknande förut. Den slog mig med häpnad, full av skönhet, humor och mörker. Den kommer stanna kvar hos min under en lång tid framöver." Evie Wyld
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sorgen bär fjäderdräkt
 2. +
 3. Lanny

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lanny av Max Porter (pocket).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sorgen bär fjäderdräkt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härligt underlig och egensinnig
  @bokslukarfeministen, 7 september 2020

  Sorgen bär fjäderdräkt är sådär härligt underlig och egensinnig. Porter sätter ord på sorgen och på bearbetningsprocessen efter en tragedi genom att blanda humor och allvar om vartannat. Dröm och verklighet vävs samman och resultatet blir en underbar och unik bok som är fängslande och svår att släppa taget om, även när en läst sista sidan.

 2. Fantastisk
  gnll, 22 januari 2017

  Fick den här boken två månader efter att min man gått bort. Den är fantastisk! Inte tillrättalagd utan rakt på sak om sorgen. Stor igenkänning, mycket tröst och ett och annat skratt.

 3. Tyvärr
  Ann-MarieJ, 13 januari 2017

  Tyvärr kunde jag inte komma in i denna bok. Den gav mig ingenting. Jag försökte läsa den, men gav till slut upp.

 4. Kråkan
  Kajsa, 29 december 2016

  Levde inte riktigt upp till förväntningarna. Kråkans avsnitt blev lite för många och mångordiga. Fin skildring av pappan och pojkarna.

 5. Sorgen bär.....
  bluesbabe, 22 december 2016

  Mycket bra och annorlunda beskrivning av sorg. Jag fick en sorts förståelse liksom , med hela kroppen. Mild känsla i berättelsen, funkar bra att berätta med bilder.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Max Porter