Dramaten Live
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-06-16
Förlag
Teg Publishing
Dimensioner
5 x 310 x 310 mm
Vikt
422 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789188035073
Dramaten Live

Dramaten Live

Övrigt Svenska, 2017-06-16
300
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
jag önskar att min syn på världen

kunde förvandlas till ett

vackert ömtåligt föremål i mina händer

ur Arvet, Bruno K. Öijer

Det är få poeter vars blick och uttryck ger så stora ringar på vattnet som Bruno K. Öijer. Ända sedan debuten 1973 med Sång för anarkismen har han med sina böcker och sina hyllade liveframträdanden inmutat ett helt eget rum för poesin.

Nu ges hans bejublade och slutsålda framträdande på Dramaten den 1 april 2015 ut på en exklusiv dubbelvinyl av Teg Publishing i samarbete med Autonom. Kvällen på Dramaten var avslutningen på en höst- och vårturné som sträckte sig från Umeå till Malmö.

* * *

Bruno K. Öijer saknar motsvarighet som svensk författare. Han är lika obestridlig som oundgänglig. Oavsett åt vilket håll samtidens vindar blåser står Öijer fast som vore hans person och diktning utgjuten i sten.

I en tid som oupphörligt premierar det tillgängliga och lättsmälta är han ytterst nödvändig med sin egenartade övertygelse. Att höra Öijer läsa sina dikter är som att få en välkommen påminnelse om att vi aldrig får släppa kritiken av förnuftet och att vi aldrig får glömma bort de mänskliggörande värden som finns i romantiken, mystiken och drömbilderna.

För Bruno K. Öijer har det sceniska alltid varit en viktig del av konstnärskapet, och hans läsningar har ofta liknats vid rockkonserter. Att han dessutom når så pass stor publik med ständigt slutsålda föreställningar i de stora salongerna gör honom unik.

På Dramaten Live får publiken återigen höra hur han levandegör det skrivna ordet med sin omvittnade intensitet och sina särpräglade fraseringar.

Format: 2xLP

Längd: 1 tim, 29 min
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dramaten Live
  2. +
  3. Och natten viskade Annabel Lee

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och natten viskade Annabel Lee av Bruno K Öijer (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Dramaten Live