Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Maj och Lennart (del 1)
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2021-01-28
Förlag
LL-förlaget
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
184 x 130 x 18 mm
Vikt
246 g
SAB
Hc
ISBN
9789188073945
Sköna Maj (inbunden)

Sköna Maj

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-01-28
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
/LÄTTLÄST/

Vinnaren av Lättlästpriset 2022!

Maj missar bussen efter sitt frisörbesök och bestämmer sig för att istället promenera hem med sin rullator. Det ska hon väl klara! När hon går förbi konditoriet blir hon så väldigt sugen på en bakelse. Ska hon unna sig det? Jo, det ska hon. Och tur är väl det, för inne på konditoriet sitter någon som Maj inte träffat på 70 år. Hennes ungdomskärlek, Lennart.

Dagen blir ett pärlband av överraskningar, förvecklingar och minnen och det ska bli sen kväll innan Maj till slut kommer hem. Mätt på äventyr, god mat och fylld av ett pirr hon inte känt på länge.

Sköna Maj är feelgood proppfull med nostalgi, och har lovordats som högläsningsbok. Korta naturliga repetitioner av vad som hänt tidigare stöder minnet och gör att kapitlen i böckerna lätt kan läsas vid olika tillfällen.

Motiveringen till Lättlästpriset lyder: Sköna Maj är en underbar bok runt en äldre kvinna som upplever en ovanlig dag på väg hem från frisören. Som läsare rörs och berörs vi av hennes äventyr, och även om det är en klassisk kärlekshistoria, så är den här varianten en vi aldrig läst förut. Det är nya vändningar hela tiden, och många hjärtliga skratt. Språket är rikt, lättillgängligt och omsorgsfullt genomarbetat, med ordval som utmanar läsaren på en överkomlig nivå.

Lättlästnivå: 2 Lättare

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sköna Maj
  2. +
  3. En jul tillsammans

De som köpt den här boken har ofta också köpt En jul tillsammans av Eli Åhman Owetz (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eli Åhman Owetz