Galen i humlor (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2016-03-01
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Helena Sjöstrand Svenn, Gösta Svenn
Originaltitel
A Sting in the Tale : My Adventures with Bumblebees
Dimensioner
177 x 110 x 17 mm
Vikt
169 g
SAB
Ugjba
ISBN
9789188123213
Galen i humlor (pocket)

Galen i humlor

(42 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-03-01
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  39
Visa alla 1 format & utgåvor
Galen i humlor ä r en grä nslö s kä rleksfö rklaring till en liten men mycket betydelsefull varelse. Med engagemang och vä rme berättar biologiprofessorn Dave Goulson allt som är vä rt att veta om humlor (och lite till).

Ha r ryms också en stö rre berä ttelse. Hur humlorna må r sä ger nä mligen det mesta om hur vå r planet må r. Och slutsatsen ä r tydlig: lå t oss odla vå r trä dgå rd.

Denna pocketutgåva innehåller också extramaterialet "Odla för humlor"

Denna hyllade skildring spänner över många olika ämnen: kärleken till naturen, känsligheten hos våra ekosystem, klimatförändringar och miljöpåverkan, vad och hur vi odlar och äter samt humlans många hemligheter. Dagens Nyheter

Galen i humlor är både en rik bok och dov varningsklocka. Göteborgs-Posten

Galen i humlor är både väsentlig och faktarik: man lär sig massor och häpnar många gånger. Ämnet underhåller just genom att vara på allvar och allvaret djupnar ju längre man läser. Svenska Dagbladet

Jag kan verkligen inte påstå att jag längtat efter att få veta mer om humlor, som jag just ingenting visste om. Men Dave Goulsons bok är oavbrutet underhållande och förmedlar osannolikt mycket kunskap. Läs den! Corren

*

Dave Goulson är professor i biologi vid University of Sussex. Han har alltid varit besatt av naturen från barndomens insekts- och växtsamlande till vuxenlivets banbrytande forskning om humlans hemligheter och envisa kamp för artens överlevnad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Galen i humlor
 2. +
 3. Humlor i Sverige : 40 arter att älska och förundras över

De som köpt den här boken har ofta också köpt Humlor i Sverige : 40 arter att älska och förun... av Bo Mossberg, Björn Cederberg (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Galen i humlor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Värdefull kunskap
  Kaffekopp, 2 mars 2021

  Allt du inte visste att du ville veta om humlor. Det finns mycket att göra för våra små bevingade vänner!

 2. Kommer anlägga en äng åt humlorna
  Buddy, 25 september 2019

  Hade ingen aning om hur mycket jag alltid velat veta om humlor. En bok späckad med rolig fakta. Trots allvarsord om miljö och klimat så ändå en riktigt feelgood bok.

 3. Var rädd om humlorna. De behövs för vår överlevnad
  Lisa, 3 maj 2019

  Boken handlar om våra humlor som är livsviktigta för vår gröda och livsrum. Författaren leder oss in i humlornas värld. Boken är dessutom både trevlig och underhållande.

 4. Dave Goulson gör en insats för mänskligheten
  Olof Vilhelm Swahn, 30 oktober 2017

  En mycket viktig bok för den visar på vad vi alla kan göra för att vi själva ska ha en framtid! Utan humlor och bin kan vi hälsa hem. Dessutom mycket lättläst och spännande!

 5. Kärlek och kunskap
  Eva Sanner, 24 augusti 2017

  Den här boken är skriven av en verklig humleexpert, som samtidigt älskar det han gör. Jag njuter av hans humor och självdistans och blir fångad i en ny fascination för dessa insekter. En extra bonus är slutavsnittet om hur vi kan odla blommor så att humlorna får mera mat och skapa platser där de kan bygga bo.

 6. Borde läsas av alla!
  eriro, 12 april 2017

  Även om man inte är intresserad av humlor eller miljöfrågor innan så blir man det efter att ha läst denna mycket trevliga bok. Mycket intressanta, fascinerande kunskaper kryddat med mycket humor och spännande episoder. Skojig läsning hela tiden. Fint översatt. Oerhört angeläget budskap dessutom. Har redan gått och köpt humlevänliga blomsterfrön.
  Jag läste först Goulsons andra bok "Galen i insekter" och den var lika trevlig och viktig att läsa.

 7. Efter denna läsning blev också jag "Galen i humlor
  Etlam, 11 juli 2016

  En fantastiskt tankeväckande beskrivning där vi förstår att människan inte alltid är och förstår bäst. Låt gärna barn i skolan få ta' reda på vad som händer här med ex. blomsterängar. Blåklint som ett exempel på blomma som bara 'försvann' när utsädet /betades/ behandlades med gift - GIRIGHETEN tar död på människan!
  BRA bok som exemplifierar att det ofta är de små tingen som gör skillnad! MYCKET ATT TÄNKA PÅ!!!

 8. <3
  Kitty, 22 juni 2016

  Fantastisk kärleksförklaring till humlor och andra pollinerare. Skriven på ett väldigt personligt sätt, som fångar en och får en att vända från sida till sida. Rekommenderas verkligen, superfin present tillsammans med en blomma!

 9. Roligt informativ
  Christer Rörvall, 18 maj 2016

  Om du är intresserad av vår framtid - läs den. Den är lättsamt skriven men innehåller massor av information om humlor- och bin.
  Den innehåller också allvarliga och oroande tankar om vår miljö. Humlor och bin är så otroligt viktiga för oss att vi bara måste förhålla oss till de problem dom och därmed vi har. Tack Dave för att du gör det synligt för oss!

 10. För den som vill lära känna humlornas värld
  ullisa, 19 april 2016

  .. Ibland får man veta mer än vad man vill o behöver. Den är skriven med en sådan entusiasm att man fortsätter att läsa, även om utformning av text o avsaknad av bilder gör den inte helt lättläst

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Dave Goulson