Matmyten : vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2017-01-30
Förlag
Volante
Översättare
Stefan Lindgren
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
242 g
SAB
Vmb
ISBN
9789188123763
Matmyten : vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss (pocket)

Matmyten : vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-01-30
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En fascinerande berättelse om effekterna av mat på våra kroppar som bygger på spjutspetsforskning gjord av författaren själv. Läs!
- Michael Mosley, grundare av 5:2-dieten

Vad bör vi äta för att må bra och leva länge? Och hur kommer det sig att en person som äter något går upp i vikt, medan en annan person kan äta precis samma sak och gå ner i vikt? Gener ger oss en del av svaret, men vi har också förbisett någonting väldigt viktigt: De otaliga bakterier som finns i vår mage och tarm våra mikrober.

Följ med på en resa till ditt innersta där professor Tim Spector med stöd i den senaste forskningen besöker mikrobernas dolda värld och avmystifierar uppfattningar om fett, kalorier, vitaminer och andra näringsämnen.

Tim Spector visar varför vi borde sluta lyssna på tvivelaktiga kostråd och alarmistiska utsagor om vad vi äter, och istället lyssna till vad vetenskapen har att säga i frågan. Och svaret är enklare än man kan tro.

*

Tim Spector är professor vid Kings College i London. Han forskar om hur gener, livsmiljö och livsstil påverkar vår hälsa och vår vikt.

Jag läser inte böcker om kost, och jag brukar verkligen aldrig lovorda dem, men Matmyten är ett värdigt undantag som skänker nya insikter till varför vi borde tänka två gånger kring vad vi stoppar i munnen.
The Times

Boken kombinerar aktuell vetenskap med medicinsk självhjälp Ett typexempel på tydlig, tillgänglig och underhållande populärvetenskap.
Financial Times

Matmyten är engagerande läsning jag har blivit besatt av mikrober.
Nigella Lawson, tv-kock och kokboksförfattare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matmyten : vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss
 2. +
 3. Skydda din hjärna : om tarmbakteriernas förmåga att läka och skydda din hjä

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skydda din hjärna : om tarmbakteriernas förmåga... av David Perlmutter (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Matmyten : vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppen
  Jasmine Petersen, 26 juni 2017

  Bra och tänkvärt skrivet, bra att få flera åsikter och livsmedel och hur vetenskapliga rapporter kan tolkas. Tyvärr verkar det vara bristfälligt med försök inom många områden när det gäller vår mat.

 2. Mat och hälsa
  cgl, 6 mars 2017

  Äntligen en bok som inte propagerar för en viss diet utan ger kunskap om sambandet mat- hälsa etc och överlåter till den enskilde att välja väg. Skriven delvis i vetenskaplig still vilket kanske kan vara något tungt för den som inte är van att läsa vetenskapliga artiklar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tim Spector