Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2015-10-15
Upplaga
1
Förlag
Nilsson Förlag
Översättare
Per Holmer
Originaltitel
Boven is het stil
Medarbetare
Sellergren, Susanne (red.) / Kelpe, Louise (form)
Dimensioner
200 x 145 x 10 mm
Vikt
429 g
SAB
Hce
ISBN
9789188155023
Däruppe är det tyst (häftad)

Däruppe är det tyst

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-10-15
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När Henk, blott nitton år gammal, dör i en bilolycka tvingas hans bror Helmer ge upp litteraturstudierna och ta över hemma på gården. Många år senare lever Helmer kvar ensam med sin gamle far och endast några enstaka kor, en skock får, sina två älskade åsnor och det platta vidsträckta landskapet som sällskap. En dag bestämmer han sig för en förändring, han bär upp den sängliggande fadern till ett rum på ovanvåningen och börjar städa ut de gamla möblerna. Strax därefter får han ett brev från Riet, som en gång i tiden var förlovad med Henk. Det var hon som körde bilen den där ödesdigra dagen. Han har inte hört av henne sedan hans far bad henne lämna huset och aldrig mer återvända. Nu vill hon komma på besök. Och däruppe är det tyst.

Röster om boken:

"En sån vacker prosa. En alldeles fantastisk översättare. Gerbrand Bakker är en riktigt intressant bekantskap." Yukiko Duke, SVT
"En debut att förundras över och njuta av. Däruppe är det tyst är en lågmäld roman, men under ytan verkar både en stillsam humor och ett subtilt våld."
Naima Chahboun, kulturskribent

"Däruppe är det tyst är skickligt skriven på en tät, stilsäker prosa, ibland med subtila antydningar att fundera över. Den ger en lite annorlunda läsupplevelse för den som vill söka sig utanför den breda strömfåran i bokfloden."
Norran

"En roman fylld av behärskad ömhet och lakonisk humor"
J.M. Coetzee

"Bakkers fenomenala debut, som utspelar sig på den holländska landsbygden, är en av dessa sällsynta romaner som alla borde läsa."
Irish Times

»En subtil roman med stark lyskraft."
The Independent

"Gerbrand Bakkers prosa är sagolikt klar, så klar att varje mening efterlämnar en krusning på ytan"
Los AngelesTimes


Gerbrand Bakker föddes 1962 i Wieringerwaard, Nederländerna. Förutom att ha studerat språk- och litteraturvetenskap är han även utbildad trädgårdsmästare. Han har tidigare arbetat med textning av teveprogram, bland annat av såpan Glamour, vilket han själv menar är en av anledningarna till att hans prosa är så klar och ordknapp: Jag lärde mig utelämna saker. Bakker har belönats med ett flertal utmärkelser för sina romaner och han räknas idag som en av de främsta nederländska författarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Däruppe är det tyst
 2. +
 3. Omvägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvägen av Gerbrand Bakker (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Däruppe är det tyst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sällsynt & stillsamt om brodern i bakgrunden
  Undis, 10 januari 2016

  En vardaglig berättelse en överbliven, "oanvändbar och i brist på annat" tvillingbror. Vad händer med hans drömmar? Varför blev hans önskningar aldrig uppmärksammade och prioriterade? Inte ens av han själv ?
  Och vad händer den dagen då rollerna byts?
  En läsvärd historia utan explosiv hämnd och vrede. Om att finna sig i att livet inte blev som man tänkt sig, och var det kanske rentav lättast så? Eller?

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Däruppe är det tyst